NOVE MERE ZBOG ŠIRENJA KORONA VIRUSA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Hospitalizovani pacijenti sa Kovid-19 ostaju u prvobitnim klinikama

Jovana Švedić

20. 08. 2024. u 17:20

KOMISIJA za infektivne bolesti Severne Makedonije usvojila je nove mere kojima se pacijenti pozitivni na Kovid-19 više neće upućivati na Infektivnu kliniku, već će morati da budu hospitalizovani u klinikama u koje su prvobitno upućeni.

НОВЕ МЕРЕ ЗБОГ ШИРЕЊА КОРОНА ВИРУСА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Хоспитализовани пацијенти са Ковид-19 остају у првобитним клиникама

EPA

Bolnice i klinike u Makedoniji planiraju da naprave posebne prostorije za izolaciju za pacijente koji su hospitalizovani i imaju kovid, kako bi lečenje njihovih osnovnih bolesti bilo efektivnije. 

Portparol Komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, dr Zlata Mehmedović, ističe da se ove mere ne odnose na smrt 47-godišnje osobe obolele od leukemije koja je istovremeno bila pozitivna na Kovid.

Doktor Mehmedović takođe kaže da je u porastu broj novooboljelih od Kovid-19, ali da je reč o pacijentima sa blažom kliničkom slikom kojima nije potrebna hospitalizacija.

(Vijesti.ba)

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!