DOMAR PUCAO I UBIJAO PO ŠKOLI DOK SU UNUTRA BILA DECA: Novi detalji jezivog zločina u gimnaziji u Sanskom Mostu

Novosti online

21. 08. 2024. u 15:25

DIREKTOR Uprave policije MUP-a USK Amel Kozlica je potvrdio da je osumnjičeni za ubistvo, školski domar, Mehemed Vukalić, naneo sebi povrede nakon što je upucao direktora gimnazije u Sanskom Mostu, sekretaricu i profesorku engleskog jezika, ali je dodao i da je u školi u trenutku punjave bilo učenika.

ДОМАР ПУЦАО И УБИЈАО ПО ШКОЛИ ДОК СУ УНУТРА БИЛА ДЕЦА: Нови детаљи језивог злочина у гимназији у Санском Мосту

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Atv Banja Luka

On je, takođe, potvrdio da je Mehemed pokušao da izvrši samoubistvo te da je tom prilikom sam sebi naneo povrede, piše Kliks.

Takođe, Kozlica je rekao da je počinilac ubistva ušao u školu s automatskim oružjem te da je to učinio na način da to bude ostalima neprimetno.

Prema njegovim rečima, u trenutku ubistva, u školi je bilo učenika. No, Kozlica nije mogao da tvrdi da li je u prostoriji, u kojoj su bili ubijeni, bilo još osoba.

Ministar obrazovanja USK Denis Osmankić je najavio da će biti razmotreno eventualno prolongiranje nove školske godine u ovom kantonu.

Nadležni organi obratili su se nakon što su danas u srednjoj školi u Sanskom Mostu ubijene tri osobe - direktor škole Nijaz Halilović, profesorka engleskog jezika Gordana Midžan i školska sekretarica Nisveta Kljunić.

Premijer USK Nijaz Hušić je napomenuo da će se istražnim radnjama rasvetliti okolnosti ubistva i građanima je poručio da ne treba da biti uznemireni ako je to moguće.

Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović je izjavio da pokušavaju razumeti, kako je naveo, kontekst ovog čina. Istakao je da ne postoji opravdanje za ovaj čin.

- Pozivam građane da ne uzimaju zakon u svoje ruke, i u nepravdi se moramo oslanjati na pravosudne institucije - poručio je.

Ministar unutrašnjih poslova USK Adnan Habibija uverava da "policija sve drži pod kontrolom" te je konstatirao da će se morati institucionalno delovati da se ovakve stvari ne bi više događale.

- Nećemo dopustiti da se ovako nešto ponovo dogodi - rekao je Habibija.

BONUS VIDEO: RODITELjI UBIJENE DECE STIGLI U SUD: Danas suđenje Urošu Blažiću za masakr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan