POČELO HAPŠENJE POVODOM NAPADA NA MINISTRA NEŠIĆA: Privedena osoba iz ministarstva finansija BiH

Novosti online

22. 08. 2024. u 17:47

DIREKTOR Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora u Savetu ministara BiH Vladimir Stanimirović (38) uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti, odnosno pretnji upućenih ministru bezbednosti u Savetu ministara, koji je i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

ПОЧЕЛО ХАПШЕЊЕ ПОВОДОМ НАПАДА НА МИНИСТРА НЕШИЋА: Приведена особа из министарства финансија БиХ

Foto D.Pozderović

Stanimirovića su juče uhapsili pripadnici SIPA-e, a danas se oglasilo Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo je navelo da će nakon što Stanimirović bude ispitan, postupajući tužilac preduzeti dalje mere u skladu sa zakonom.

- Postupajući prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e lišili su slobode Vladimira Stanimirovića (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1. u vezi sa stavom 2. KZ-a RS, a sve u vezi s članom 7. stav 1. tačka b) Zakona o Sudu BiH, a zbog pretnji upućenih ministru sigurnosti BiH i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH - stoji u saopštenju Tužilaštva, preneo je portl sarajevskog Avaza.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!