TURISTI PANIČNO BEŽE, DECA EVAKUISANA: Dramatični prizori kod Splita, više od 100 vatrogasaca na terenu (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 08. 2024. u 20:11

POŽAR koji se u utorak posle podne širio na područje Srinjina u kasnim poslepodnevnim satima ušao je među kuće u severnom delu Žrnovnice, saopštili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Split.

ТУРИСТИ ПАНИЧНО БЕЖЕ, ДЕЦА ЕВАКУИСАНА: Драматични призори код Сплита, више од 100 ватрогасаца на терену (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk printskrin/Valentina Staraz

Situacija je vrlo ozbiljna, plamen je ušao među kuće u severnom delu Žrnovnice i vatrogasci ulažu napore u obuzdavanju požara, rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

Na požarište su upućeni i vatrogasci iz intervencijskih vatrogasnih stanica iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažovani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te iz Grada Zagreba, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na terenu je više od 130 vatrogasaca.

Miris paljevine od tog požara oseća se i u Splitu.

Novinari Slobodne Dalmacije na terenu su svedočili kako sve više turista odlazi i napušta apartmane u Žrnovnici i obližnjoj Podstrani u strahu od širenja požara.

Od čitatelja iz Žrnovnice su dobili dramatične informacije da gore maslinici, a meštani su se uhvatili motornih pila i ruše stabla oko kuća kako bi sprečili širenje požara, javlja Slobodna Dalmacija.

Policija se stacionirala kod bivšeg Lavčevićevog kamenoloma, na predelu Žminjača, tako da je praktično nemoguće ući u mesto iz smera Splita.

Splićani javljaju da su se ostaci požara prebacili sa krajnjeg istoka na sami zapad Splita i pepeo se sručio na Meje. Stoga ni ne čudi da se po celom Splitu i okolici oseti miris dima s obližnjeg zgarišta.

Požar otvorenog prostora na području Žrnovnice koji je izbio sinoć usled udara groma u popodnevnim se satima razbuktao, a Dalmacija Danas javlja kako kako je cesta zatvorena, stanovnici nose maske, i da su deca napustila svoje kuće.

(Kurir/Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju