MUSLIMANKA ŽIVELA U KUĆI SA POPOM: Dobro pamti način na koji ju je tretirao (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2024. u 08:44

NANA Ziba koja živi u Visokom, nedaleko od Sarajeva četiri godine je živela u kući pravoslavnog sveštenika.

МУСЛИМАНКА ЖИВЕЛА У КУЋИ СА ПОПОМ: Добро памти начин на који ју је третирао (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ALEN AVDIĆ

Život u kući sveštenika

Iako je ona islamske veroispovesti, koja se po običajima i tradiciji razlikuje od pravoslavne njen život u toj kući nije bio opterećen pravilima.

- Živela sam u popovoj kući. Niko mi nije branio nošnju, maramu, ni muslimansku odeću. Četiri godine provela sam kod popa - rekla je Ziba u videu Alena Avdića.

Poreklom je iz Rogatice. Četiri godine je živela u Austriji, nikako nije mogla da se privikne na taj način života, te se vratila u Bosnu i Hercegovinu. Kupila je kuću u Visokom, naselje Dobrinje, gde je svima svoj dom.

Skuvaj nam kafu, nana klanja, a mi ćemo da razgovaramo

Iako su prošle godine od kada je živela u Austriji, ona i dalje pamti toplinu boravka u sveštenikovoj kući i načina na koji ju je tretirao.

- Pop mi je rekao: Majko, ti obavljaj svoje običaje, a ja ću svoje. Kad sam klanjala, pop je rekao: Pametno, majko, ti svoje, a i ja ću svoje. Poštovao je moju veru, a ja njegovu. Nismo se mešali u običaje, čak sam imala podršku s njegove strane. Nikada se nisam osećala ugroženo ili diskriminisano - kaže ona.

Kako je objasnila, sveštenik je izuzetno poštovao njihovu veroispovest.

- Kada pop dođe s liturgije, rekao bi mom mužu: Deda, skuvaj nam kafu, nana klanja, a mi ćemo da sednemo i porazgovaramo - rekla je Ziba.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina