UHAPŠEN VLADAN SRETENOVIĆ U HRVATSKOJ: Čeka se odluka o pritvoru

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 09. 2024. u 17:49

Vladan Sretenović (48), koji je u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine, uhapšen je tokom vikenda u Sesvetama po Interpolovoj poternici Srbije, koja ga sada traži zbog prebijanja iz 2016. godine.

УХАПШЕН ВЛАДАН СРЕТЕНОВИЋ У ХРВАТСКОЈ: Чека се одлука о притвору

Foto AP

Prema nezvaničnim informacijama, Sretenovića je uhapsila potraga zagrebačke policije, ali nije poznato koliko se dugo zadržao u Hrvatskoj.

Inače, pre tri godine o Sretenovićevim zatvorskim danima snimljena je jedna od epizoda srpske dokumentarne serije „Iza brave“, u kojoj on govori o svojim zatvorskim danima. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo i razbojništvo 1998. godine, a kasnije mu je kazna prepolovljena.

Ovoga puta Srbija je za njim raspisala poternicu zbog izdržavanja kazne od 1,5 godine zatvora zbog teškog ranjavanja muškarca u ariljskom lokalu u junu 2016. Naime, prema presudi srpskog suda, Sretenović je prvo poterao sve iz lokala. Biblioteka 031“ goste, a potom sa prijateljem pretukao muškarca koji je odbio da napusti lokal.

Nakon što je pao na pod, Sretenović i njegov drug nastavili su da cipelama šutiraju čoveka i teško ga povredili.

Nakon hapšenja, Sretenović bi trebalo da bude priveden na Županijski sud u Zagrebu, gde bi trebalo da svedoči o srpskoj poternici, odnosno da kaže da li se protivi ekstradiciji.

Sud bi trebalo da odluči i da li će protiv njega odrediti ekstradicioni pritvor.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI: Poginuo Arsenije Zamjatkin