ULICE SE PRETVORILE U REKE, SVE HITNE SLUŽBE NA TERENU: Haotično u pojedinim delovima Hrvatske, izdato upozorenje za građane (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 09. 2024. u 15:36

JAKA kiša koja od sinoć pada u delovima Hrvatske gotovo je potopila i Dubrovnik, ulicama plutaju automobili na parkingu ispred trgovačkog centra, a voda se izliva i iz šahtova, piše lokalni portal Dubrovački dnevnik.

УЛИЦЕ СЕ ПРЕТВОРИЛЕ У РЕКЕ, СВЕ ХИТНЕ СЛУЖБЕ НА ТЕРЕНУ: Хаотично у појединим деловима Хрватске, издато упозорење за грађане (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/TikTok

Velike količine kiše pale su za kratko vreme, a po podne se očekuje dodatno pogoršanje vremena i ekstremna količina padavina.

- Količina padavina biće veća 60 mm po kvadratnom metru. Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je plavljenje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdevanja električnom energijom, prekid komunikacione mreže kao i snabdevanje vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolovozima - upozorili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Građani na ovom području su pozvani da budu spremni i na jače grmljavinsko nevreme koje bi moglo, kako kažu, da prouzrokuje veću štetu.

Iz DHMZ su pozvali građane da se zaštite od munja.

- Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju - naveli su iz DHMZ-a.

Poplava je bila na Batali, a voda se sliva niz stepenice.

Grupa muškaraca trudila se svim snagama da spase restoran i prodavnicu sladolada u Dubravniku od bujice vode koja se spuštala s Pila prema Gradu.

O nevremenu se oglasio i gradonačelnik.

- Dragi sugrađani, trenutna ekstremna količina padavina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve hitne službe su na terenu. Nažalost, ovo nije sve. Prema najavama u periodu od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padavina koje će uzrokovati brojne probleme, stoga molim sve naše sugrađane - ne izlazite iz vaših porodičnih kuća ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše hitne službe maksimalnim naporima pomoći će pri ispumpavanju objekata, ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti rešiti problem bujičnih poplava - saopštio je gradonačelnik Dubrovnika.

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE: Evo šta je Arina Sabalenka upravo uradila na Ju-Es openu