SEKUNDE SU BILE U PITANJU... Dečak tokom nevremena u Hrvatskoj upao u otvoren šaht, umalo stradao

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 09. 2024. u 19:22

ŽUPANIJSKI operativni centar 112 oko 13 sati primio je dojavu da je dete upalo u otvoren šaht u istorijskom jezgru Dubrovnika.

СЕКУНДЕ СУ БИЛЕ У ПИТАЊУ... Дечак током невремена у Хрватској упао у отворен шахт, умало страдао

Foto: Printskrin

Portalu net.hr javila se prestravljena majka dečaka koja je ispričala detalje drame.

- Sin je bukvalno propao u šaht koji ga je usisavao. Glava mu je bila pod vodom, a u sekundi je rukom uhvatio ivicu šahta, borio se s vodom, ali izvukao se napolje. Ovo je moglo završiti jako loše, mogao je da se udavi - kaže majka iz Zagreba koja je želela da ostane anonimna.

Naime, njen sin je učenik osmog razreda osnovne škole i na maturskoj je ekskurziji u Orebiću.

- Svaki dan idu na izlete i danas je bio na redu Dubrovnik. Krenuli su iz Orebića kad je kiša već pomalo počela da pada. Kad su stigli pred grad, bili su neodlučni da li da krenu u razgledanje jer je kiša već počela jače da pada. Vodič im je rekla da mogu da krenu, pa su i krenuli -  kaže majka.

Odjednom je naglo počelo jako da pada, pa su odlučili da sačekaju u Pomorskom muzeju dok se vreme ne smiri. Nešto pre podneva krenuli su dalje. Razgledanje je završeno i izlazili su iz grada prema autobusu.

- Sin je hodao pored profesora i odjednom propao, izgubio je čvrsto tlo pod nogama. Voda se slivala i nije se videlo šta je ulica, a šta trotoar. Bukvalno je nestao u šahtu i glava mu je bila potopljena - kaže ona.

Sekunde su bile u pitanju. U vrtlogu vode, dečak je uspeo rukama da uhvati ivicu i počeo je da se izvlači napolje.

- Sin mi je prepričao da ga je voda vukla nadole, imao je osećaj da će mu patike spasti s nogu, nogama nije mogao da dohvati dno šahta. Bila je to borba s vodom - tvrdi majka koja navodi da je to bila borba za život.

Svi su priskočili u pomoć, dečak se izvukao iz šahte, a zatim su pozvali hitnu pomoć koja ga je prevezla u dubrovačku bolnicu.

- On je u šoku, ima veliki hematom iznad kolena, ali ništa nije polomio. Insistirali smo da se prijavi policiji šta se dogodilo, ali moram reći da nisu shvatali zašto se diže tolika drama. Moj sin je mogao da pogine, da se bukvalno udavi u šahti. Nije mi jasno kako šaht može biti otvoren, kako nije zavaren. Ovakve poplave i iznenadno nevreme mogu se uvek dogoditi, pa neko će nastradati - kaže majka.

Ipak, srećna je što je sin dobro i što nije teže povređen.

- Moglo se dogoditi veliko zlo. Deca se utope u bazenu, a moj sin je potpuno propao u šaht u kom ga je vrtlog vukao prema dole. Užas - kaže prestravljena majka.

BONUS VIDEO: ŽENA SAVREMENOG DOBA PRED IZAZOVIMA: Najrazličitijih faktori razaraju porodicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?