"ZAKASNELA PAMET": Nove trzavice na relaciji Plenković - Milanović

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

10. 09. 2024. u 19:24

PREDSEDNIK Vlade Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i njegovu nedavnu posetu BiH.

ЗАКАСНЕЛА ПАМЕТ: Нове трзавице на релацији Пленковић - Милановић

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

- Ja celo vreme imam istu politiku prema Hrvatima u BiH i prema celoj BiH. On ima prvo krivu politiku prema Hrvatima jer to je čovjk koji je išao na predizborne skupove i drukao za Komšića - poručio je on.

Naknadnu "Milanovićevu pamet i prosvećenost prema Hrvatima" ocenio je zakasnelom, a uvredama drugim narodima, dodao je, Milanović kreira otpor i animozitet prema Hrvatskoj.

- Naša politika je obrnuta. Maksimalan angažman za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali podrška ciloj BiH na evropskom putu - poručio je on.

Komentarisao je i predsedničku kampanju. Upitan smatra li da je dobro što ima više kandidata i hoće li zbog toga trka biti zanimljivija, odgovorio je kako se svako ko ispuni kriterije može kandidovati, piše Kliks.

- Trebamo predsednika koji poštuje Ustav, trebamo predsednika koji je zapadno orentisan i koji će ljudima pokazati kako na toj dužnosti voditi civilizovani politički dijalog, a ne sve ono što smo gledali od Milanovića zadnjih pet godina - poručio je Plenković.

BONUS VIDEO: Lazović priznao: Opozicija stoji iza protesta, imamo želju da na ulici pritiskamo vlast

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSAD NAJVEĆE OTKRIĆE O STANJU LEGENDARNOG ŠUMIJA! Evo kako je Mihael Šumaher sada i zašto se u terapiji koristi vožnja automobilom