U KOMŠILUKU ZBRAJAJU ŠTETU: Snažno nevreme ostavilo velike posledice, prizori na Jadranu mnoge zabrinuli (FOTO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

10. 09. 2024. u 20:12

NEVREME sa grmljavinom praćeno jakom kišom i jakim vetrom izazvalo je u ponedeljak uveče velike probleme na području Korčule i Orebića.

У КОМШИЛУКУ ЗБРАЈАЈУ ШТЕТУ: Снажно невреме оставило велике последице, призори на Јадрану многе забринули (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub

- Iz Lumbarde je stigla jedna dojava da je jak vetar odneo krov sa jedne kuće. I u Pupnatskoj Luci je zbog velike količine bujične vode popucao stari lokalni put 69022 i zatvoren za saobraćaj. Vatrogasci DVD-a Korčula i Upućeni su DVD Orebić, koji rade na sanaciji - saopšteno je iz Uprave civilne zaštite, prenosi Dnevnik.hr.

- Prikupljamo obaveštenja o šteti koja je nastala na području našeg grada. Moramo odmah da pristupimo sanaciji kolovoza u Pupnatskoj Luci jer je put skoro potpuno uništen. Počeli smo sa čišćenjem. Molimo sve naše sugrađane da obaveste nas o pričinjenoj šteti i pošaljite fotografije na e-mail Grada: info@korcula.hr ili kontaktirajte njihov mesni odbor/gradsku četvrt kojoj pripadaju kako bismo stekli uvid u situaciju - Nika Silić Maroević, gradonačelnica Korčule, saopšteno je na Fejsbuku.

Ona je kasnije u utorak napisala i da je „doneta odluka o privremenom zatvaranju dela lokalnog puta L69022 između Čare i Pupnata, od raskrsnice sa županijskim putem Ž6268 u naselju Čara do raskrsnice sa nerazvrstanim putem prema Pupnatskoj luci zbog oštećenja lokalnog puta usled obilnih padavina“.

- Put će biti zatvoren dok se ne obezbede uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja na predmetnoj deonici - navodi se.

A nakon nevremena, jedna od najlepših uvala na Korčuli, ali i na Jadranu, potpuno je promenila izgled jer je bujica odnela veliku količinu kopna u more. Uništen je i put. Fotografije posledica nevremena objavio je Mesni odbor Pupnat.

- Tokom nevremena koje nas je zadesilo nastala je nezamisliva šteta, a pravi obim će se znati tek sutra kada budemo imali pravi uvid. Molimo meštane za razumevanje i da prijave štetu kako bismo je prijavili nadležnima što pre kako bi se problemi rešili - saopštili su.

(Alo)

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSAD NAJVEĆE OTKRIĆE O STANJU LEGENDARNOG ŠUMIJA! Evo kako je Mihael Šumaher sada i zašto se u terapiji koristi vožnja automobilom