VANDALSKI ČIN U PETRINJI: Ustaški simboli na zgradi Crkvene pravoslavne opštine i Hrama

Tanjug

11. 09. 2024. u 13:32

NA ZGRADI pravoslavne crkve Svetog Spiridona Čudotvorca, i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine u Petrinji osvanuli su danas grafiti s ustaškim simbolima, a paroh Saša Umićević smatra da je to posledica nesporazuma oko postavljanja hrvatske zastave na upravnu zgradu.

ВАНДАЛСКИ ЧИН У ПЕТРИЊИ: Усташки симболи на згради Црквене православне општине и Храма

TANJUG / Zvonimir Barisin

Umićević je izrazio ogorčenje vandalskim činom za koji kaže da je izazvan nesporazumom oko postavljanja hrvatske zastave na krov upravne zgrade, koja se obnavlja nakon potresa.

Paroh kaže da je hteo da se skine zastava s krova upravne zgrade, ali mu je zahtev ignorisan.

- Niko nije tražio dopuštenje za postavljanje zastave - kaže paroh i dodaje da je hteo da razgovara sa gradskom upravom i zatraži da se zastava skine, ali je njegov zahtev ignorisan, prenosi Hina.

Umićević je rekao da mu ne smeta hrvatska zastava, nego nedostatak elementarne kulture i poštovanja. Ako ne bude razgovora i dogovora, kaže, postavljanje zastave moglo bi se tumačiti i kao provokacija.

Paroh je izrazio ogorčenje što je taj nesporazum u medijima prikazan kao incident i zaključio da su posledica toga uvredljivi grafiti na pravoslavnoj crkvi.

U PU sisačko-moslavačkoj kažu da nisu tim povodom primili nikakvu prijavu.

(Tanjug)
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU