ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI NEVREMENA U HRVATSKOJ: Pijavica stigla do kuća, na snazi je upozorenje za ceo Jadran

Novosti online

13. 09. 2024. u 10:15

ZASTRAŠUJUĆE slike nevremena koje je pogodilo Hrvatsku obišle su region. Najdramatičnije stanje bilo je na području Pelješkog kanala, kod ostrva Korčula, kada je protutnjala ogromna pijavica.

ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМЦИ НЕВРЕМЕНА У ХРВАТСКОЈ: Пијавица стигла до кућа, на снази је упозорење за цео Јадран

Foto: Printskrin Facebook/ Mjesni Odbor Pupnat

- Odjednom je nebo postalo crno, počeo je da duva ekstremno jak vetar, a potom se i ogromna pijavica sručila u more. Ovako nešto do sada sam viđao samo na filmovima. Očekivali smo nevreme jer su ga najavili, ali ne i ovakav haos - rekao je jedan čovek.

Zastrašujući snimci i fotografije od juče kruže društvenim mrežama. Na jednom od njih vidi se kako se pijavica približila kućama u jednom primorskom gradu.

Osim na području Korčule, pijavica je zabeležena između Primoštena i ostrva Zlarina.

Nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti.

Juče je Hrvatsku zahvatila ogromna promena vremena. Grmljavinsko nevreme, jak vetar, obilna kiša i pijavice stvarali su probleme po celoj zemlji.

Jutros je kiša u gotovo svim delovima, a temperature na kopnu se kreću od 7 stepeni, dok je u gorju koji stepen hladnije. Na moru je nešto toplije, na severnom Jadranu je oko 12-13 stepeni, a kako se ide prema jugu, sve je toplije, pa su u Dubrovniku izmerena 23 stepena.

I danas je na snazi upozorenje Meteoalarma za celi Jadran, i to narandžasto, dok je preostali deo Hrvatske pod žutim upozorenjem. I danas su moguća olujna grmljavinska nevremena, obilna kiša koja može izazvati bujične poplave.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?