MILANOVIĆ: Zaustaviti nekontrolisano dovođenje stranih radnika

Novosti online

13. 09. 2024. u 21:57

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da treba zaustaviti nekontrolisano dovođenje stranih radnika, a onima koji kažu da je takvo ponašanje nacionalističko i rasističko poručio je da su manipulatori.

МИЛАНОВИЋ: Зауставити неконтролисано довођење страних радника

Foto: EPA/FILIP SINGER

- Mi ćemo morati da poradimo na tome da nema nečasnih poslova, a uslov za to je da su poslovi pristojno plaćeni. Nije rešenje u nekontrolisanom dovođenju svakoga ko odgovara nekom poslodavcu. To smo uočili i to treba zaustaviti. I ko god kaže da je takvo ponašanje nacionalističko i rasističko, taj je manipulator. To nema veze ni sa kakvom političkom orijentacijom, levom ili desnom, to je zdrav razum. Nema nas 70 miliona, nego jedva četiri i moramo čuvati svoje vrlo inteligentno i promišljeno - poručio je Milanović u Kamanju, gde je prisustvovao obeležavanju dana te opštine.

Hrvatska će, kazao je, još neko vreme biti svedok da joj novac dolazi na osnovu članstva u Evropskoj uniji.

- Mi taj novac koristimo relativno, moglo bi i bolje i više. Svaki taj evro koji je dostupan, ako se ne iskoristi, biće bolan poraz jer taj novac neće dolaziti zauvek - rekao je Milanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI POLUDELI: Cicipas izazvao veliki bes, ovo mu nikako neće oprostiti