NESVAKIDAŠNJI ZLOČIN U KOMŠILUKU: Maloletnik se predstavio kao žena, pa namamio strance kako bi ih opljačkao?

Novosti online

14. 10. 2024. u 08:28

POLICIJSKI službenici iz PU Zagreb sproveli su kriminalističko istraživanje nad maloletnikom zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo i dva krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, od kojih je jedno u pokušaju na štetu dvojice državljana Indije.

НЕСВАКИДАШЊИ ЗЛОЧИН У КОМШИЛУКУ: Малолетник се представио као жена, па намамио странце како би их опљачкао?

Foto AP

- Sumnja se da je tinejdžer petog oktobra u popodnevnim satima putem mobilne aplikacije, predstavljajući se kao ženska osoba, dogovorio susret s dvojicom stranih državljana - preneo je portal "Indeks.hr".

Oštećeni su, po dogovoru, na navedenu adresu na području Sesveta došli taksijem u večernjim satima, da bi osumnjičeni došao zajedno s još dve muške osobe s namerom da ih teže povrede.

Napali su ih prvo verbalno, a potom i fizički, rukama i nogama, dok je jedan od napadača imao metalnu palicu kojom je udarao. Jednom od oštećenih ukrali su mobilni telefon i pobegli, potvrdila je policija.

Maloletnik i pet muškaraca pretili su jednom muškarcu i oštetili mu automobil.

- Sumnja se da je osumnjičeni maloletnik zajedno s još pet zasad nepoznatih muških osoba počinio krivično delo pretnje i oštećenje tuđe stvari na način da je četvrtog oktobra u jutarnjim satima, putem mobilne aplikacije i u ovom slučaju predstavljajući se kao ženska osoba, dogovorio susret s muškarcem.

Kada je oštećeni, istog dana u večernjim satima, po dogovoru došao na adresu na području Zagreba, nakon kratkog razgovora, uputio se prema vozilu kojim je došao s namerom da ode, da bi mu oni tada, kada je ušao unutra, oštetili vrata, haubu, polomili retrovizor i razbili prednje vetrobransko staklo na vozilu.

Za to vreme, maloletni osumnjičeni mu je pretio pištoljem nalik na pravi, koji je kod oštećenog izazvao strah za njegovu sigurnost i život - izvestila je zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloletnik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Opštinskom krivičnom tužilaštvu za mlade u Zagrebu podnesen je poseban izveštaj. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaženja drugih osumnjičenih osoba i oštećenih.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA MESTU NESREĆE: Ovo je zgrada sa koje je dete palo u Novom Pazaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...