SNAŽNA OLUJA PROTUTNJALA KROZ HRVATSKU: U Karlovcu i Dugoj Resi padao grad veličine oraha, pijavica u Umagu čupala stabla (VIDEO)

Tanjug

04. 08. 2020. u 09:40

OLUJNO nevreme zahvatilo je u ponedeljak Hrvatsku - najpre Istru, gde je snažan vetar, praćen pijavicama, rušio stabla u Umagu, dok je u Karlovcu i Dugoj Resi padao grad veličine oraha.

СНАЖНА ОЛУЈА ПРОТУТЊАЛА КРОЗ ХРВАТСКУ: У Карловцу и Дугој Реси падао град величине ораха, пијавица у Умагу чупала стабла (ВИДЕО)

Foto: Hrvatska

U snažnom pljusku, prećenom gradom, vetrom i grmljavinom, ostećeno je mnogo kuća, automobila i useva, a sa zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi vetar je skinuo limeni krov.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj brigadi rekli su za Hinu da je na terenu desetak ekipa profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca kako bi se što pre kuće zaštitile najlonom da bi se izbegla naknadna šteta.

Hrvatski portal Index navodi da je grad u pojedinim mestima bio veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi.

Olujno nevreme je najpre zahvatilo zapadnu obalu Istre.

Tokom dana na području Istre bilo je lokalnih pljuskova, a popodne se razvilo snažno nevreme na moru, koji je zahvatilo Italiju i šire riječko područje.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saobraćajni znakovi, a u Umagu je duvao vetar brzine od oko 150 kilometara na čas.

Olujno nevreme u Umagu, praćeno pijavicama, takođe je čupalo stabla.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je danas narandžasti nivo upozorenja za riječku regiju i Istru.

DHMZ je građane upozorio na nevreme praćeno grmljavinom, koje može da prouzrukuje veliku štetu i pozvao ih da se zaštite od munja.

- Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju - saopštili su iz DHMZ-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak