MLADI MANJE PIJU: Ali i dalje više nego u Evropi

Tanjug

04. 08. 2020. u 19:07

KONZUMACIJA alkohola među mladima u Sloveniji opala je u odnosu na 2017/2018. godinu, ali je i dalje veoma visoka u odnosu na međunarodne standarde, saopštio je danas slovenački Nacionalni institut za javno zdravlje.

МЛАДИ МАЊЕ ПИЈУ: Aли и даље више него у Европи

Foto: Depositphotos

To je objavljeno u okviru istraživanja o zdravstvenom ponašanju školaraca, prenosi STA.

Istraživanje, koje se sprovodi svake četvrte godine, pokazalo je da je 71 odsto 15-godišnjaka i 86 odsto 17-godišnjaka probalo alkohol, dok se 27 odsto 15-godišnjaka i 52 odsto 17-godišnjaka napilo najmanje dva puta u svom životu.

Kako je rekla Helena Jeriček Klanšček iz Instituta, brojke opadaju, ali Slovenija je i dalje iznad međunarodnog proseka i nalazi se na 11. mestu od 45 na listi zemalja u kojima su se mladi uzrasta 15 napili najmanje dva puta u životu.

Kako je navela, glavna stvar u sprečavanju konzumacije većih količina alkohola su stav roditelja o alkoholu i njihova komunikacija sa decom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!