CINIZAM PLENKOVIĆA: Važno je da Srbi u Oluji ne vide samo egzodus nego i kraj rata?!

Novosti online

05. 08. 2020. u 11:46

HRVATSKI premijer Andrej Planković na proslavi Oluje u Kninu koji obeležava Hrvatska, insistirao je na tome da su Srbi otišli iz Hrvatske, te na ciničan način objasnio pojam egzodusa.

ЦИНИЗАМ ПЛЕНКОВИЋА: Важно је да Срби у Олуји не виде само егзодус него и крај рата?!

Foto: Tanjug

- Svesni smo da je naša pobeda u Oluji bila traumatična za mnoge hrvatske Srbe koji je ponajpre povezuju s odlaskom dela srpskog stanovništva iz njihovih domova i zavičaja na dotad okupiranim područjima. Dok je za većinu Hrvata to ponajpre bio prisilan zbeg koji su organizirali i naredili kninski pobunjenici, za mnoge Srbe to je dan-danas zbeg pred hrvatskim snagama - rekao je Plenković.

- Isto tako znamo da su brojni hrvatski Srbi na slobodnim područjima Hrvatske sve vreme rata delili sudbinu svojih hrvatskih sugrađana, a mnogi su bili i hrvatski branitelji, čime se treba ponositi - naglasio je.

Važno je, dodao je, da hrvatski Srbi u Oluji ne vide samo egzodus svoga naroda već i završetak rata koji je stvorio uslove za njihov povratak u Hrvatsku, za sve one koji to žele ili će želeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (25)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona