ANTI KORONA: Protest protiv mera za suzbijanje korone u Rijeci

Tanjug

10. 10. 2020. u 18:23

NEKOLIKO stotina ljudi okupilo se danas na protestu protiv mera za suzbijanje korona virusa u Rijeci, koji kao i nedavni protest u Zagrebu, nosi ime Festival slobode.

АНТИ КОРОНА: Протест против мера за сузбијање короне у Ријеци

Foto: Depositphotos

Poznati riječki intelektualac Hrvoje Pende, govoreći o merama u svetu rekao je da u nekim zemljama policija ima pravo da upada u kuće ako sumnja na nepoštovanje mjera, da u Kini nekoliko stotina miliona kamera prati ljude, a kada je spomenuo ulogu Bila Gejtsa u pandemiji čuli su se usklici negodovanja.

Okupljenima je pevao Alen Vitasović koji ih je pozdravio rečima "Smrt fašizmu-sloboda narodu".

Aktivistkinja Žana Beber takođe je govorila protiv mera nacionalnog štaba civilne zaštite, ali i portiv vlasti.

"Dok smo bili zatvoreni kod kuće, oni su ždrali, pijančili, punili torbe gotovinom u društvu noćnih dana", rekla je Beber, prenosi Index.hr.

U najavi skupa, organizator, "Inicijativa Prava i slobode" navela je da je cilj da se preispitaju "mere ograničavanja ljudskih prava i sloboda koje su donete u proteklih nekoliko meseci tokom koronakrize".

"Inicijativa je nastala kao odgovor na nesrazmeran odnos između mera kojima se urušavaju principi demokratskog društva i realne javnozdravstvene opasnosti uzrokovane virusom SARS-CoV-2 potkrepljene rezultatima dosadašnjeg iskustva i naučnim činjenicama", stoji u najavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku