AMERIKANCI PRODAJU ORUŽJE HRVATIMA: Moćna vozila stižu na Balkan, vrednost ugovora veća od 750 miliona dolara

Tanjug

03. 12. 2020. u 19:21

AMERIČKI Stejt department odobrio je moguću prodaju vojne opreme i naoružanja Hrvatskoj u vrednosti od 757 miliona dolara, objavila je američka Agencija za odbrambenu bezbednosnu saradnju (DSCA).

АМЕРИКАНЦИ ПРОДАЈУ ОРУЖЈЕ ХРВАТИМА: Моћна возила стижу на Балкан, вредност уговора већа од 750 милиона долара

Foto: EPA

Kako se navodi, predložena prodaja ove opreme neće promeniti osnovnu vojnu ravnotežu u regionu.

Za kupovinu američkog naoružanja pored Hrvatske zainteresovane su Južna Koreja, Saudijska Arabija, Brazil, Liban i Kanada.

Kako je objavljeno na sajtu DSCA, Stejt department je doneo odluku kojom se odobrava moguća strana vojna prodaja vladi Hrvatske kada je reč o obnovi, modernizaciji i podršci 76 pešadijskih borbenih vozila tipa "bredli" M2A2 i povezanom opremom po procenjenoj ceni od 757 miliona dolara.

Predložena prodaja će, navodi se, podržati spoljnu politiku i nacionalnu bezbednost SAD poboljšanjem bezbednosti saveznika u NATO-u.

Takođe će doprineti cilju Hrvatske da unapredi svoje vojne kapacitete kao i da ojača međuoperativnost sa SAD i drugim saveznicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!