HOROR U BOLNICI: Devojčicu (2) dovezli u modricama i sa jezivim povredama glave- Bori se za život

Novosti online

02. 04. 2021. u 09:08

HRVATSKOM je odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog povređivanja devojčice od 2,5 godine. Ona je sa teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim povredama cele glave, u sredu iz bolnice u Novoj Gradiški prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

ХОРОР У БОЛНИЦИ: Девојчицу (2) довезли у модрицама и са језивим повредама главе- Бори се за живот

Foto: Arhiva

Devojčica je operisana i sada je na intenzivnoj nezi, priključena na respirator i vitalno ugrožena.

- Kritično je i vitalno ugroženo. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promene u odnosu na juče, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slede dodatne pretrage pa ćemo videti, ali vrlo je kritično - rekao je jutros za Index direktor Klaićeve Goran Roić.

Dvoipogodišnja devojčica je, kako je saznao Index, vrlo brzo nakon rođenja oduzeta porodici i premeštena u udomiteljsku porodicu, ali u novembru prošle godine je vraćena u biološku porodicu koja živi u okolini Nove Gradiške.

Dete je u bolnicu u Novoj Gradiški donela majka koja je lekarima rekla da je palo i povredilo se.

Porodica ima još troje dece. Ona su, nakon što je devojčica završila u bolnici pod nejasnim okolnostima povređivanja, izdvojena iz porodice.

Zbog svega je policija pokrenula kriminalističko istraživanje koje bi trebalo da utvrdi kako je tačno došlo do povreda i da li je neko devojčicu povredio.

- Upoznati smo sa slučajem, ali u ovom trenutku ne možemo ništa da kažemo o tome kako su povrede deteta nastale. U toku je kriminalističko istraživanje koje bi trebalo da da odgovor na to da li je neko povredio dete i na koji način - rekao je Damir Brezić, službenik za odnose sa javnošću PU brodsko-posavske.

Prema tvrdnji hrvatskih medija, sve navodno upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom. Lekari su šokirani i zgroženi težinom povreda deteta.

- Ovako nešto nikad nismo videli u našoj bolnici - reklo je osoblje Klinike

(24sata.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!