Poznati američki ekonomista Džefri Saks rekao je u intervjuu za nemački medij Špigl da ukrajinski rat vidi kao neuspeh Zapada, traži od Nemačke pristup Putinu i kaže da su dalje sankcije Rusiji previše rizične.

Velja

12.03.2022. 07:42

Mislim da je Špigl očekivao nešto drugo kad je upitao Saksa za mišljenje. Mada ne verujem da će bilo koje i bilo čije zdravo mišljenje još moći da vrati Evropu iz sunovrata u kojem se upustila braneći američke interese.

Lijepi

12.03.2022. 08:02

Dva otkrića ljudi su ključna za opstanak i uništenje ljudske civilizacije. Prvo je kapitalizam koji ih vodi toboznjem progresu u materijalnom smislu ali bez razvoja mozga, morala i duhovnosti. Drugi je atomska energija i njena zloupotreba kao nuklearnog oružja koje ih vodi samouništenju zato sto su zaglupljivali jedni druge da bi prazne glave i duše uživali u izobilju, komforu i nasilju nad slabijima. Podcenili su radnike i rad koji je stvorio coveka pa zamjenili coveka da ne bi radili tehnologijama koja sada vladaju svima nama. Umesto da brinu o miru, prirodi i ljudima uletjeli su u pogubno takmicenje koje ih je odvelo u nuklearni rat. Takvo dostignuće ratoborne i nezahvalne ljudske rase ne pamti ljudska istorija a to je da su konačno smislili jedan rat koji ne smeju da upotrebe ako žele da opstanu.

Moskva

12.03.2022. 09:38

Реалност каже да реалне ствари имају вредност. Када имате ресурсе и реалну привреду онда вам никакве санкције не могу ништа. Друго је то када економију заснивте на шпекулативном раду финансија и берзе. Уз све то имате виртуелне фирме које имагинарно вреде хиљаде милијарди… Фејсбук поредити са Гаспромом, Инстаграм са Росатомо, Гугл са Уралвагонзаводом… или шпекулативну финансиску берзу у Лондону са реалним резервама злата Руске федерације…. Све ово значи само једно, да Русија има да буде јача него икада. Најважније од свега да имате људе који су спремни да се бoре и поднесу жртву за своју државу, а Руси су уз Србе најпознатији у целом свету по тој особини. Живела Русија.

Milutin

13.03.2022. 05:47

Svet je u krizi zbog nedostatka autoriteta a Evropa posebno. Umesto da bude "centar sveta" Evropa je periferija u svakom smislu. Jer, kako drugacije objasniti da se na evropskom tlu opet ratuje, da niko nista konkretno ne preduzima osim sankcija, cak i zivotinjama. Da nije tragicno zaista bi bilo smesno.