Rumunija nema teritorijalnih pretenzija prema Ukrajini, saopštilo je danas rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Komentari (5)

Ivan Zgrozeni

06.11.2022. 03:02

Tokom Drugog svetskog rata Rumunija je bila okupirala cak i rusku Odesu. A Pridnjestrovlje? Kao ne zele da ga pripoje Rumuniji? Al' lazu latinizovana braca! Da, braca. Trenutno sam u Rumuniji i gotovo sve razumem. Korista nase izraze svrsit, platit, trebuj, granica, granicor, izvorul... i pored toga sto vise od vek ipo srpske reci zamenjuju latinskim, italijanskim i spanskim recima. Da, da, da...

Lucky

06.11.2022. 03:04

Haha,naracno da imate kao i orema Moldaviji ali znate dibro da bi vas Rusija isprasila i orobila za mesec dana. Oni koji sigurno imaju i za to se spremaju su poljaci!!!! To i USA sa EU i NATOom namece i naoruzava Poljsku! Oni su za to nahuskavanje rodjeni!!!!

Velja

06.11.2022. 08:26

Dakle u velikom deljenju njima se reklo da nema šta da traže. Bilo je verovatno nešto u stilu "recite hvala ako vam damo pravo da pripojite Moldaviju".

Velja

06.11.2022. 09:33

@normalno - Koji bre "susedi"? A šta si ti? Da mi nisi praunuk Miloša Obilića? Čuj ti njega, hrvatski susedi. Ajde idi, čeka te američki nosač aviona kod vas u luci da mu odneseš cveće i pomoliš mu se za zdravlje. Ostavi ti srpske forume, nije tebi tu mesto.