RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio je danas da će municija sa osiromašenim uranijumom, koju Velika Britanija planira da pošalje Ukrajini, ozbiljno negativno uticati na zdravlje ukrajinskih vojnika koji je budu koristili, kao što je to bio slučaj sa vojnicima NATO-a na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Realno

22.03.2023. 12:38

Bitno je da im neće naškoditi ruska,kineska, iranska, sjevernokorejska municija koju rusi svakodnevno šalju ukrajincima postali su tako brižljivi i osjećajni nije to dobro ponašanje u ratu

Laki

22.03.2023. 12:49

Sta cekate, razvalite tunel kudadopremaju municiju. Bice to spektakl. Ako upitrebite Kinzal u momentu dok ide voz sa municijom...snimajte gospodo .Fenomenalno ..hit,!

borko

22.03.2023. 14:27

Baš se oni brinu za ukrajinske vojnike. Ta municija je namenjena vama, rusima. Gledajte šta ćete. Nema ruske zime i blata, ali ste se zaglavili ko fon Paulsova armija. Sreća za vas te imate dobar bek ground, atomsko oružje, tako da neće moći da vas zgaze. Ali to što radite sami sebi je van pameti. Živo me zanima, koji je vaš cilj. Mislim da kad bi rat mogao da se zaustavi, odmah biste pristali. PROSTO REČENO NEMATE VIŠE OFANZIVNI KAPACITET. Ako vam rikne Vagner grupa, otišli ste u kurac.

Stefan

22.03.2023. 14:54

"Međutim, nisu ispitali kakav je efekat municija imala na one protiv kojih je bila korišćena - dodao je ruski ministar, prenosi TASS." A sta je sa onih stotinak italijanskih vojnika KFORa koji s u umrli od raka nakon 1999? To je ispitano i povezuje sa sa agresijom.

Svensrb

22.03.2023. 18:57

Oni što upotrebljaju takvu municoji, koja zrači. Znaju oni dobro da to štetuje i onima koji je upotrebljuju. Mislili su da će samo delovati na Srbe ali je delovalo i na njihove kji se služe tom municijom??? Treba dobro da razmisle pre upotrebe???

Gaga

22.03.2023. 21:34

Znaci , gospodin Sojgu se pravi blesav, kao da ne zna , koliko na dnevnom nivouo odraslih i dece , oboljeva od posledica osiromasenog uranijuma u Srbiji. Boli njih uvo, bitno da su nam 1993 .uveli sankcije, pa smo bili gladni;toliko nas vole! U Savetu bezbednosti su i Rusi i Kinezi bili uzdrzani, a ne protiv bombardovanja Srbije 1999! Doduse ,nisu bili jaki kao sada, jer bi oni nagrabusili.

ranko75

29.03.2023. 10:11

Ko je antirus taj je i antisreb in, to jest srpski izdajnik. Zato vama antirusima kazem, ako zivite u Srbiji, kada se oslobodimo jarma vasig zapadnih gazda obracunacemo se i sa vama, jer ne mogu da na jednom telu zivi telo i njegov kancer. Vi ste kancer srpstva. Zivela Rusija, dole njeni neprijatelji. Hiljade ruskih sinova su dali zivote u SArbiji da bi se mi oslobodili od raznih okupatora, i nase je bratstv o krfvlju zapercaceno, a vcasi zapadne gazde su nam skoro uvek bili neprijatelji, i nikad prijatelji.

naivna

29.03.2023. 11:55

Kako nema dokaza? Umiru od kancera masovno, I Srbi i Siptari. Od stitne zlezde narod oboljeva masovno, mnogih anomalija i u zivotinjasom svetu. Znaci kada nestanemo kolektivno, onda ce nam verovati.