RAT u Ukrajini - 464 dan. Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da ne sumnja da će Rusija pobediti u Ukrajini i postati garant mira i bezbednosti za sve narode. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom jučerašnje posete Moldaviji rekao je da je svaka zemlja koja se graniči sa Rusijom ugrožena i da mora da bude deo NATO-a. Ugrožena je stabilnost Starog kontinenta i Rusija je pretnja za susedne zemlje, poručili su lideri sa evropskog samita.

Nikola

02.06.2023. 08:44

Ne želim da umanjuje pravo Ukrajine na odbranu ali pozivanje na ulazak u NATO kao oblik zaštite nije baš tačan. Tačno je da NATO štiti svoje članice (do sada nije bio u prilici da dokazuje iskrenost ovoga stava) ali je još tačnije da je NATO organizacija koja je započela najviše ratova, tačno je da je u nekima bila na osnovu Odluke UNa ali je više započela sama dakle kao agresor. Možete porediti sa čime hoćete ali NATO je zločinačka organizacija i poziv Zelenskog je u stvari više poziv da budete zločinac nego na strani pravde. Uostalom trenutno NATO vodi agresivni i okupacione rat protiv Sirije a i Zelenski to podržava (uveo sankcije Siriji). Dakle, Zelenskog ne smeta agresija na druge zemlje smeta mu samo na njegovu a to nema veze ni sa pravdom ni sa pravom a još manje sa zaštitom.

Radenko

02.06.2023. 12:23

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski tokom jučerašnje posete Moldaviji rekao je da je svaka zemlja koja se graniči sa Rusijom ugrožena i da mora da bude deo NATO-a. A od NATO su ugrozene ne samo zemlje s kojima se granici vec i one hiljadama km daleko ako imaju naftu i druga prirodna bogastva ili vazan geostrateski polozaj.

borko

02.06.2023. 13:39

Podržavam. Trebali ste ranije da to radite. DA SE RUSI DOZOVU PAMETI. Neka prosta logika mi govori. Situacija je takva, da što bolnije udariš Rusiju, odgovori će biti VRLO VRLO BOLNI PO UKRAJINU. TOČKA

Boris

02.06.2023. 14:58

Srbija ima nekoliko miliona stanovnika mislim da nema problem da se prehrani ako bi jednog dana dozvolila Rusiji da na kopaoniku i Fruskoj gori instalira najmocnije naoruzanje.

walter pravicek

03.06.2023. 05:25

"POSETA"vojnika Rusije u Ukrajini 2022 bila je zbog DOMBASA.A Političari iz EU bili obavešteni,jer su kontaktirali sa Putinom.Sada svoje glave tište u pijesak.I teraju onu izjavu dato od Zelenskog,manipulatora svetskog formata,da su svi prema zapadu posle pregaženja Ukrajine ugroženi.I opet je izmanipulirao Svet.