SVE više zemalja želi da ojača veze sa BRIKS-om: Saudijska Arabija je počela pregovore o pridruživanju BRIKS banci, dok Venecuela pretenduje na punopravno članstvo. Po oceni ruskih eksperata, ulaskom u BRIKS, ove zemlje bi ojačale autoritet i ulogu ove međunarodne organizacije, što bi dodatno smanjilo uticaj Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari (4)

Moskva

03.06.2023. 01:01

Управо зато на темељима мултиполарног света који се рађа, заснованог на потпуно новој архитектури међународних односа, и новој основи монетарног и финансијског система долази до коначног слома колективног запада који своју моћ већ неколико векова заснива искључиво на пљачки, обмани и злочину. Нови систем чији смисао није пљачка већ сарадња, није доминација већ уважавање и није обмана већ договор, доноси и нову архитектуру финансијских институција и финансијских деривата који ће тотално покопати постојеће финансијске институције које доносе ауторитет западу. Нова валута која се планира биће ново моћно средство сарадње у свету које ће имати реалну подлогу у злату у још битније у ретким металима које једино се налазе под контролом новог мултиполарног света.

Moskva

03.06.2023. 01:03

Нова светска основа Москва-Техеран-Пекинг-Ријад коначно руши доминацију ПетроДолара и ствара основу за рушење доминације САД у свету, проузрокујући истовремено огромну инфлаторну кризу унутар блока земаља које као основу користе Долар. Мултиполарни свет који се убрзано ствара под палицом БРИКС и ШОС даће смртоносни ударац и забити глогов колац глобалистима и сатанистима. Земље које ће ужурбано приступати БРИКС и новим финансијским институцијама повезаним са мултиполарним центрима ће урушити и западни војни савез па тако НАТО више неће имати смисла. Већ сада Турска чека да уђе и буквално моли БРИКС а такође Грчка и Мађарска су увелико заинтересоване и све више неформалним каналима покушава да обезбеди своје место у будућности.