RAT u Ukrajini 534. dan. Kijev tvrdi da su ukrajinske snage ponovo zauzele visove iznad Bahmuta. Optužio je Moskvu za napad na rejon Rivne. Moskva je, s druge strane, saopštila da NATO radi na scenariju upotrebe nuklearnog oružja protiv Rusije. Nuklearna elektrana Zaporožje izgubila je vezu sa preostalim glavnim spoljnim dalekovodom, pa je prešla na rezervno napajanje strujom. Kijev je otvorio privremeni crnomorski "humanitarni koridor". Poljska šalje još 10.000 vojnika na granicu sa Belorusijom.

Komentari (6)

zvonko

11.08.2023. 10:26

Kinžal - tri dana i Kijev je " oslobođen ", denacifikacija, demilitarizacija - a u stvari, Zelenski jače na vlasti nego ikada, oružja u Ukrajini - ko u priči !!! Oseća se ruski OČAJ !!! NIŠTA, AMA BAŠ NIŠTA , PO PLANU !!!

Rile

11.08.2023. 16:04

Kad se prati svaki dan izvestaj o ratu, stalno se ponavljaju iste brojke poginulih i stalno isto oruzje unisteno najvise spominju top d30. Misli se na Ruske izvestaje, ispada da preuvelicavaju Ukrajinske gubitke.

asterix

12.08.2023. 00:51

Rusi trebaju da naprave bolji posao u pozadini i da sprece prrebacivanje trupa ,uniste komunikacije ,skladista municije ,goriva i osralog a naravno duboko u pozadini svu industriju .