MOJ NAJMLAĐI UNUK MUCA, PREŽIVELI SU PAKAO: Majka evakuisane Srpkinje iz Gaze, za "Novosti"

A.Vojinović

21. 11. 2023. u 13:57

MOJA ćerka i unuci su dobro. Stigli su jutros u 6.00 ujutru iz Kaira kući i konačno su na bezbednom. Preživeli su pakao i pretrpeli veliki stres. Moj najmlađi unuk koji ima četiri godine muca od straha i dalje!

МОЈ НАЈМЛАЂИ УНУК МУЦА, ПРЕЖИВЕЛИ СУ ПАКАО: Мајка евакуисане Српкиње из Газе, за Новости

Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Eslaiah

Ovako, za "Novosti", priča majka srpske državljanke Angeline Arafat, koja je sa svoje četvoro dece uspešno evakuisana iz Pojasa Gaze uz veliku pomoć ambasada Srbije u Tel Avivu i Kairu. Angelina sa svojom porodicom godinama živi u Gazi i ima dvojno državljanstvo, srpsko i palestinsko.

- Čekali su dve do tri nedelje da se završi procedura za evakuaciju iz Gaze. Bili su u strahu svakodnevno i od početka sukoba želeli da pobegnu od strašnog rata. Izraelci su bombardovali zgradu u kojoj su živeli u Gazi! Oni su srećom uspeli na vreme da pobegnu i sklone se na bezbedno - priča nam u dahu Aleksandra.

Kaže nam da je njen zet nažalost ostao u Gazi:

- Nisu želeli da ga puste da pređe granicu sa Egiptom. Nadamo se da će i on uskoro uspeti da se evakuiše i bude sa svojom porodicom.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je državljanka Republike Srbije sa četvoro dece evakuisana iz Pojasa Gaze i jutros bezbedno stigla u Srbiju.

MSP navodi u saopštenju da je uz njegovu neposrednu podršku, a prvenstveno ambasada Republike Srbije u Tel Avivu i u Kairu, u koordinaciji sa nadležnim organima Države Izrael i Arapske Republike Egipat, tokom proteklog vikenda, iz Pojasa Gaze u Egipat evakuisana Angelina el Kourm Arafat, državljanka Republike Srbije, sa četvoro dece.

Zatim je, navodi se u saopštenju MSP, u skladu sa važećim procedurama, u datom roku od 72 sata, državljanka Angelina el Kourm Arafat sa decom napustila teritoriju Egipta i jutarnjim redovnim letom Er Srbija, bezbedno stigla u Srbiju.

Majka i njeno četvoro dece sa dvojnim državljanstvom, srpskim i palestinskim, napustili su Pojas Gaze i preko graničnog prelaza Rafa prešli u Egipat.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju "Večernjih novosti". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!