DAVOS POD JAKIM OBEZBEđENJEM: Policijske snage podržava oko 5.000 vojnika

I.S.

12. 01. 2024. u 17:56

SVETSKI ekonomski forum u Davosu, odvijaće se pod jakim merama obezbeđenja. Švajcarska policija i vojska pripremaju se za ovaj veliki zadatak, a a zbog konferencije o Ukrajini, sve mora da bude obezbeđeno dan unapred.

ДАВОС ПОД ЈАКИМ ОБЕЗБЕђЕЊЕМ: Полицијске снаге подржава око 5.000 војника

Foto: Profimedia

Vazdušni prostor je zatovren danas, a kontrolni punktovi na ulazu u grad biće u funkciji od nedelje. Dodatni izazov ove godine predstavlja posebna zaštita koja je neophodna za ukrajinskog predsednika Vlamidimira Zelenskog, predsednika Francuske Emanuela Makrona i izraelskog predsednika Isaka Hercoga koji dolaze u Davos.

Oko grada su izgrađena ukupno 52 kilometra zaštitne ograde, a policijske snage podržava oko 5.000 pripadnika vojske. Iz federalne vlade poručuju da dodatni troškovi za obezbeđenje iznose oko 10,6 miliona dolara.

Sastanak Svetskog ekonomskog foruma, 54. po redu, biće održan od 15. do 19. januara. Ove godine, u Davosu će biti zvaničnici vlada iz više od 100 zemalja, predstavnici međunarodnih organizacija, kao i pripadnici civilnog društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!