UKRAJINI je neophodno više oružja velikog dometa za borbu protiv ruskog napredovanja u Harkovskoj oblasti, gde je situacija na bojnom polju ''veoma dramatična'', izjavila je danas ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok.

Komentari (13)

Reaktor

17.05.2024. 11:43

Velikog dometa? Za pešadiju i tenkove? Ukrajini treba PVO, artiljerija i najvažnije meso. A mesa je ponestalo. Rusi to vide i krenula je završna faza. Sad na Harkovskom frontu je počelo osipanje. Ako počne i Sumi biće veoma toplo. Problem Ukrajine je u tome što gube više vojnika nego što mogu da obuče i regrutuju. Povlačenje će se ubrzavati kako vreme teče. Takav proces je obično eksponencijalan.

Miki

17.05.2024. 12:33

Ministarku SP Nemačke Analenu Berbok, pošto je pristrasna i zagovara nastavak rata u Ukrajini ali oružjem veće razorne moći , treba angažovati na prvoj liniji fronta a uzgred procesuirati za podstrekivanje na rat za medjunarodno krivično delo protiv mira, pa malo da odleži zatvor i da se mane da se meša u politiku i unutrašnje stvari drugih država.

Đurica

17.05.2024. 13:09

Е, Боже помози свакаквогли блесавог цвећа у твојој башти. Овој госп. Треба један добар Ђурица да јој, знати ви већ шта.

Boža

17.05.2024. 14:46

Како су се времена променила, кад се узме у обзир да су раније ти исти “зелени“ итекако заступали пацифизам, демилитаризацију и забрану извоза оружја у кризна подручја.

Iguman

17.05.2024. 15:30

Ovoj gospodji koja vidim se ne razume u politiku, treba objasniti i podsetiti da nije lozeljno se sukobljavati sa Slovenskim narodima. U protivnom trazi ili prizeljkuje zastavu oslobodilaca na Rajhstagu.

Prellee

17.05.2024. 19:31

Ja uopste ne vjerujem u MIR kad su ovakve osobe na celu Ministarstva odbrane Njemacke. Niti imaju znanja, strucnosti, dobre volje, niti historiju ispravno tumace a obdareni negativnim emocijama, pogotovo mrznjom i netolerancijom da se ne moze porediti sa osobama skromnih intelektualnih mogucnosti. Neka Nam Bog pomogne, ova ni svojoj zemlji ne zeli dobro a kamo li Rusima, SRBIMA...