OPASNA MORSKA ZVER SNIMLJENA U PLIĆAKU: Plaža hitno zatvorena (VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2024. u 17:17

PLAŽA na Gran Kanariji zatvorena je za kupanje nakon što je ajkula duga oko 2 metra uletela u plićak i izazvala opštu paniku među turistima!

ОПАСНА МОРСКА ЗВЕР СНИМЉЕНА У ПЛИЋАКУ: Плажа хитно затворена (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na užasavajućem snimku čuju se vrisci dok se morski predator velikom brzinom približavala obali dok mu leđno peraje viri iz vode. Policija je hitno zatvorila plažu Melenara na istočnoj obali ostrva nakon što je u subotu oko 17 sati proglašena uzbuna.

Odmah je istaknuta crvena zastava na plaži.

Na snimcima se vidi kako mladi beže na bezbedno dok je ajkula plivala prema obali pre nego što se u poslednjem trenutku vratila u dubinu.

Mlada devojka bila je u vodi kad se ajkula pojavila.

- Spasilac je počeo da duva u pištaljku i nagovestio da svi treba da izađu iz vode. Ja sam se osvrnula i videla njeno peraje - rekla je turistkinja lokalnoj TV stanici, piše Dejli Mejl.

- Videli smo peraje koje je bilo oko 25 centimetara iznad vode i počeli smo da se krećemo najbrže što smo mogli nazad ka plaži - dodao je drugi turista.

Potraga za ajkulom pomoću džet skija nije dala rezultate.

Dejli mejl navodi da je u pitanju ajkula čekićara koja može da naraste do šest metara u dužinu i da teži čak 450 kilograma! Mahom su bezopasne za ljude i zabeleženo je tek nekoliko napada.

Ajkule su nedavno, podsetimo, napale u kratkom periodu troje kupača na obali Meksičkog zaliva na Floridi.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)