U PUNOJ BRZINI OTIŠAO U SMRT: Direktor ugledne firme ostavio oproštajnu poruku, svi ostali u čudu

Novosti online

05. 08. 2024. u 09:37

U četvrtak ujutru, oko 3.20 časova, svojim automobilom se zakucao u hrast na jednom lokalnom putu u Brandenburgu. Stradao je na licu mesta.

У ПУНОЈ БРЗИНИ ОТИШАО У СМРТ: Директор угледне фирме оставио опроштајну поруку, сви остали у чуду

Foto: Rene Priebe/dpa via AP

Kristof S. (47), direktor jedne ugledne nemačke firme koja posluje u čitavom svetu, oduzeo je sebi život početkom jula, a nakon optužbi supruge da je seksualno uznemiravao njihovo trogodišnje dete.

Kristof je 3. jula, oko 15.30 časova, poslednji put pokušao da se opravda. Napisao je pismo svima koje je poznavao, pokušavajući da objasni da navodi njegove supruge nisu istiniti. Nekih 30 sati kasnije je u punoj brzini otišao u smrt.

- Dragi prijatelji, rođaci, poznanici. Vreme je da vam ispričam šta se dogodilo u životima moje supruge i mene od leta 2022. godine - stoji u mejlu u kojem je direktor Otto grupe pokušao da opravda sebe.

Kristof je u mejlu poslao i izveštaje policije i dokumenta iz suda, sve kako bi dokazao da nije kriv za ono za šta se optužuje.

- Nisam to uradio. Ukoliko imate nekih pitanja, molim vas, pozovite me, Kristof - bile su njegove poslednje reči.

Tačno 30 sati i 53 minuta kasnije bio je mrtav, piše Bild.

U četvrtak ujutru, oko 3.20 časova, svojim automobilom se zakucao u hrast na jednom lokalnom putu u Brandenburgu. Stradao je na licu mesta. Prema navodima pojedinih medija, u automobilu je ostavio oproštajnu poruku. Policija je potvrdila da je reč o samoubistvu.

Mediji pišu da je Kristofov pakao počeo u leto 2022, kada je sa porodicom letovao na Baltičkom moru. Nedugo nakon što se vratio u svoju vilu u Berlinu došla je policija i privela ga na saslušanje zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje trogodišnje dete.

Kristof je optužen da je neprimireno dodirivao dete, tako je bar njegova supruga rekla radnicima Centra za socijalni rad. Usledila je istraga... Njegov, do juče idealan život, okrenuo se preko noći. Ljudi su počeli da mu pričaju iza leđa, prijatelji da ga izbegavaju. Kristof je pokušao da se opravda i rođacima i prijateljima i kolegama, na sudu je dokazivao nevinost.

Odmah nakon prijave zabranjeno mu je da viđa dete i morao je da napusti porodičnu vilu. Njegov slučaj razvlačio se godinama na porodičnom sudu u Berlinu.

Dve godine je dokazivao svoju nevinost iako su brojna veštačenja pokazala da nema znakova seksualnog nasilja, čak ni traume kod deteta. Sud je čak u februaru 2023. godine preporučio da Kristof ponovo uspostavi kontakt sa detetom. Čekala se presuda, ali je Kristof nije dočekao. Okončao je svoj život pre nego što je sud odlučio o njegovoj krivici.

Mediji pišu da ovakvi slučajevi nisu retkost u Nemačkoj.

- Objektivne dokaze je teško obezbediti, zbog čega postoji samo nekoliko pravno obavezujućih presuda - rekao je za BILD poznati sudski lekar Klaus Pušel (72).

On je dodao da je malo naučno zasnovanih činjenica o učestalosti seksualnog zlostavljanja dece.

- U razorenim porodicama, muški partneri su relativno često lažno optuženi. Priča se da je ta cifra između 15 i 30 procenata - kaže Pušel.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJKA U DžORDžA VAŠINGTONA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji