VETAR OBARAO STABLA, VODA POPLAVILA BROJNE ULICE: Nevreme ostavilo strašne posledice u regionu (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

19. 08. 2024. u 08:24

JAKO nevreme koje je u ponedeljak noć pogodilo šire splitsko područje zadalo je dosta posla vatrogascima koji su uglavnom radili na sanaciji saobraćajnica i uklanjali počupana stabla, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma.

ВЕТАР ОБАРАО СТАБЛА, ВОДА ПОПЛАВИЛА БРОЈНЕ УЛИЦЕ: Невреме оставило страшне последице у региону (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Dalmacija Danas

Radnici Javne vatrogasne stanice (JVP) u Splitu, zajedno sa kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split, tokom noći uklanjali su pokidana stabla sa ulica.

Već oko 23 časa su stabla počela da padaju uglavnom u centru grada i to na saobraćajnice i parkirana vozila na Mažuranićevom šetalištu, u Kaštelanskoj, Zvonimirovoj, Rendićevoj, Zrinsko-Frankopanskoj, Plančićevoj i Starčevićevoj ulici.

U Viškoj ulici na Bačvicama, te na Putu Firula bili su poplavljeni podrumi, što je takođe zahtevalo intervenciju vatrogasaca.

Osim Splita, nevreme sa olujom, grmljavinom i obilnom kišom je pogodilo i Kaštela, šire makarsko područje, otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te s manjim intenzitetom i padavinama ostatak županije.

U kratkom vremenu tako je u Splitu palo više od 25 litara kiše po metru kvadratnom, piše 24sata.hr

Dalmacija danas piše da je oluja bila i na makarskom i dubrovačkom području, kao i na Murteru, gde je noćas do 1.30 sati pala čak 51 litra kiše po metru kvadratnom. Toliko kiše na Murteru padne u celom avgustu.

BONUS VIDEO: ZORANA ARUNOVIĆ: Sreća ne postoji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALEN DELON SE GRUDVA U BEOGRADU: Fotografija glumca iz naše prestonice koja je obišla ceo svet