TORNADO POTOPIO BROD, U TOKU POTRAGA ZA PREŽIVELIMA: Strahuje se da ima mrtvih, tragedija potresla sve

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

19. 08. 2024. u 10:02

U MORU kod Portičela, nedaleko od Palerma, danas u zoru desila se teška pomorska nesreća kada je jedrenjak "Bajezian" iznenada potonuo, povukavši sa sobom sedam osoba.

ТОРНАДО ПОТОПИО БРОД, У ТОКУ ПОТРАГА ЗА ПРЕЖИВЕЛИМА: Страхује се да има мртвих, трагедија потресла све

Foto: pixabay

Spasilačke operacije, koje su odmah započete, intenzivirale su se u narednim satima, uz korišćenje patrolnih čamaca, ronilaca i helikoptera vatrogasne službe koji neprestano pretražuju široko područje, javlja Cronache della Campania.

Plovilo pod britanskom zastavom sada leži na dubini od 49 metara, tiho svedočeći o tragediji koja je potresla lokalnu zajednicu i porodice nestalih.

Petnaest osoba je spaseno zahvaljujući obalskoj straži i vatrogascima. Među njima se, kako javlja RAI njuz, nalazi i majka sa bebom.

Trenutno se sedam osoba vodi kao nestalo.

Plovilo, koje je nosilo britansku zastavu i na kom su se nalazili pretežno britanski državljani, ali i jedan Novozelanđanin, jedan državljanin Šri Lanke, dva anglo-francuza i jedan Irac, verovatno je potonulo zbog tornada koji je pogodio to područje.

Među žrtvama, osim kuvara, nalaze se četiri britanska državljanina, jedan Kanađanin i dva Amerikanca.

Lučka kapetanija, koja koordinira složene operacije potrage i spasavanja, pokrenula je istragu kako bi utvrdila uzroke potonuća. Loši vremenski uslovi, s uzburkanim morem i jakim udarima vetra, mogli su igrati ključnu ulogu u ovoj tragičnoj priči, navodi italijanski portal.

U međuvremenu, kapetan broda, duboko potresen onim što se dogodilo, saslušan je od strane istražitelja. Njegovo svedočenje, koje je bilo iscepkano i zbunjeno, moglo bi pružiti ključne informacije za rekonstrukciju dinamike nesreće.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: LANSIRANA RUSKA RAKETA: Pogledajte kako Sojuz 2.1 nosi teretnu letelicu Progres

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO