ZAPLENJENE KOPIJE RETRO KONZOLA I IGRICA U VREDNOSTI OD 50 MILIONA EURA: Neverovatna akcija italijanske policije

Jovana Švedić

14. 09. 2024. u 23:17

ITALIJANSKA policija uspešno je prekinula lanac trgovine falsifikovanih video igrica, nakon što su zaplenili kopije retro konzola i igrica u vrednosti od skoro 50 miliona eura.

ЗАПЛЕЊЕНЕ КОПИЈЕ РЕТРО КОНЗОЛА И ИГРИЦА У ВРЕДНОСТИ ОД 50 МИЛИОНА ЕУРА: Невероватна акција италијанске полиције

Foto: Piksabej

Policija u Italiji je razbijala lanac trgovine falsifikovanim video igricama, nakon što su zaplenili lažne retro konzole i igrice vredne skoro 50 miliona evra (55,5 miliona dolara), javlja Azernews.

Među faslifikatima bile su najpopularnije igrice 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, uključujući Mario Bros, Strit Fejter i Star Vors sagu.

Piratske konzole su bile imitacije sada kultnih uređaja koje su proizvodili Nintendo, Sega i Atari koje nisu ispunjavale stroge bezbednosne standarde. 

Novije verzije igara i retro konzola, ponovo su popularne i dostižu rekordno visoke cene, usled trenda poznatijeg kao "retro gejming". 

- Policija je zaplenila oko 12 hiljada konzola koje su sadržale preko 47 miliona piratskih igrica - izjavio je šef jedinice za ekonomski kriminal finansijske policije u Torinu, Alesandro Lanđela. 

Vrednost robe se procenjuje na 47,5 miliona eura, što uključuje vrednost konzola i stotine licenci za piratske programe.

Lanđela je dodao da su sve konzole "dolazile iz Kine" i da su bile namenjene za prodaju u specijalizovanim prodavnicama ili putem onlajn platformi.

Uređaji su imali nekvalifikovane baterije i električne sisteme koji nisu ispunjavali tehničke i bezbednosne standarde Evropske Unije. 

(AzerNjuz/AFP)

BONUS VIDEO:

ODRŽAVANjE ŽELEZNICE U JAPANU: Humanoidni robot za održavanje linija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao