VAŽNO ZA SVE ONE KOJI PLANIRAJU ODMOR NAREDNIH DANA: Evo kakve su temperature na poznatim letovalištima, ovo je detaljna prognoza

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 09. 2024. u 13:34

ONI koji su želeli da uhvate poslednje tople dane i iskoriste za putovanje i odmor na nekom od omiljenih letovališta možda i nisu imali sreće budući da su u poslednjih nekoliko dana pale velike količine kiše i da je temperatura znatno niža.

ВАЖНО ЗА СВЕ ОНЕ КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ОДМОР НАРЕДНИХ ДАНА: Ево какве су температуре на познатим летовалиштима, ово је детаљна прогноза

Foto: EPA

Meteorolozi su najavili zahlađenje koje se i premestilo ka Grčkoj i Turskoj, a u većini omiljenih srpskih letovališta uživanje u vodi gotovo i da nije moguće.

Turisti su masovno putem društvenih mreža delili snimke i fotografije pljuska koji je većinu, osim onih najhrabrijih, rasterao sa plaža.

Kako kažu meteorolozi temperatura u većini mesta neće prelaziti 25 stepeni, što samim tim znači i da je letnja sezona za mnoge završena.

Grčka

Na Halkidikiju biće do kraja sedmice pretežno sunčano, do 29 stepeni, ali su moguće i kiše sa grmljavinom.

Krajem septembra očekuje se prestanak padavina, ali temperature neće prelaziti 25 stepeni.

Trenutna temperatura mora u Sitoniji je 26.8 stepeni, dok je prosek za septembar 24.

FOTO: Tanjug/AP

U Haniotiju, Polihronu, Pekohoriju i Kalitei ove sedmice maksimalna dnevna temperatura biće oko 30 stepeni, dok tokom sledeće sedmice sledi pad temperature uz pljuskove sa grmljavinom. Maksimalne temperature biće u padu i kretaće se od 20 do 23 stepena.

Slično vreme nastaviće se do kraja septembra, dok poslednje sedmice sledi razvedravanje, ali temperature neće prelaziti 24 stepena.

Ipak, temperatura vode u Kasandri trenutno iznosi 27.5 stepeni, što je najviše u ovo doba godine od 2020. godine, kada je zabeleženo 26.2 stepena. Prosek za septembar u ovom delu Grčke iznosi oko 24 stepena.

Na Lefkadi će biti najtoplije od svih grčkih letovališta tokom ove sedmice, a temperatura će se kretati do 32 stepena.

Nažalost, već sledeće sedmice sledi pad temperature sa kišom koja će trajati do kraja septembra.

Temperatura vode na Lefkadi trenutno iznosi 27.9 stepeni, takođe rekordna vrednost u poslednjih 10 godina. Prosek temperature vode za septembar je 25.2 stepena.

U Paraliji ove sedmice i do 30 stepeni, dok naredne sledi pad temperature sa kišom, međutim, najavljene su i pljuskovi, dok se stabilizacija vremena očekuje krajem meseca, ali tada temperatura neće prelaziti 25 stepeni.

Trenutna temperatura vode u Olimpijskoj regiji je 27 stepeni, dok je prosek za septembar 24.8 stepeni.

Turska

U ovo doba godine Srbi najviše vole da posećuju Tursku koja je i toplija od drugih omiljenih srpskih letovališta, a padavina i nepogoda će biti najmanje. Takođe, temperature mora ponegde su i dalje oko 30 stepeni.

U Alanji temperatura će biti visoka i u septembru, a preko 30 stepeni očekuje se čak i početkom oktobra. Kiša je moguća početkom i sredinom naredne sedmice, kad će temperatura pasti na oko 28 stepeni. Krajem meseca ponovo sunčano i toplo do 32 stepena.

Foto: Pixabay

Temperatura vode u Alanji trenutno iznosi 29.5 stepeni.

U Antaliji će situacija biti slična, a temperatura će ići do 33 stepena.

Sledeće nedelje, oko 17. septembra, očekuje se kiša i pad temperature na 24 stepena, ali ponovo sledi otopljenje 19. septembra, kada će se temperatura kretati oko 30, kako će biti i do kraja meseca.

Temperatura mora u Antaliji iznosi 29.6 stepeni, gde je takođe oboren rekord, a prosek iznosi 28.3 stepena.

U Kušadasiju i Marmarisu do početka sledeće sedmice biće oko 30 stepeni sa mogućom kišom.

Temperatura vode u Kušadasiju trenutno je 25.2 stepena, dok je prosek 23.9. U Marmarisu more je toplije sa 27.2, dok je prosek 26.7.

Crna Gora

Trenutne temperature mora na crnogorskom primorju:

Bar - 26.2

Ulcinj - 26.2

Budva - 26.3

Kotor - 26.3

Hrvatska

Prema vremenskoj prognozi, u Hrvatskoj će u septembru biti najmanje prijatno za letovanje.

U Rovinju za vikend temperatura pada za skoro 10 stepeni, sa 27 na 18. Biće kišovito. Temperatura mora je trenutno 26 stepeni, dok je prosek 23.4 stepena.

U Dubrovniku malo toplije, ali takođe kišovito. Maksimalna temperatura kretaće se između 20 i 24 stepena.

Temperatura vode u Dubrovniku trenutno iznosi 26.3, više od proseka koji je 23.9 stepeni.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva