uživoRAT U UKRAJINI: Devet osoba stradalo u ukrajinskom napadu dronom, ruski diplomata poručio da je pomoć Zapada Ukrajini besmislena (VIDEO)

Novosti online

05. 10. 2024. u 08:22 >> 09:45

RUSKE trupe su u četvrtak zauzele Ugljedar, a za osvajanje poslednjeg uporišta ukrajinskih snaga u gradu najzaslužnije su akcije tenkista T-80 BVM.

РАТ У УКРАЈИНИ: Девет особа страдало у украјинском нападу дроном, руски дипломата поручио да је помоћ Запада Украјини бесмислена (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Antonov: Isporuke zapadnog oružja Ukrajini besmislene

Zvaničnici američke administracije uzdržavaju se od komentarisanja oslobođenja Ugledara „jer je nemoguće da priznaju neuspeh svog plana da nanesu strateški poraz Rusiji - rekao je Anatolij Antonov, prenosi Tass.

- Oslobađanje Ugljedara u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) pokazuje da su isporuke zapadnog oružja Ukrajini besmislene - rekao je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov u saopštenju, koje je objavila pres-služba ambasade.

Foto: Profimedia/Ilustracija

 

Prema njegovim rečima, zvaničnici američke administracije uzdržavaju se od komentarisanja oslobađanja Ugljedara „jer je nemoguće da priznaju neuspeh svog plana da nanesu strateški poraz Rusiji“.

- Oslobađanje Ugledara je još jedan dokaz da beskrajne isporuke oružja Kijevu o trošku američkih poreskih obveznika jednostavno nemaju smisla - rekao je on.

- Očigledno je da će Vasinton nastaviti da podstiče ukrajinske lidere na bezumne provokativne akte. Krajnje je vreme da shvate da su takvi pokušaji uzaludni i da će samo dovesti do još više žrtava.

On je dodao da, u svakom slučaju, ruske trupe uništavaju ili oduzimaju američka vozila i drugu vojnu opremu.

Devet osoba povređeno u ukrajinskom napadu dronom na Gorlovku u Donjecku

Devet osoba povređeno je jutros u ukrajinskom napadu dronom na Gorlovku u Donjecku, izjavio je gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko.

Prihodko je napisao na Telegramu da je u napadu pogođen autobus, kao i jedna od gradskih upravnih zgrada.

Gorlovka se nalazi 50 kilometara severno od Donjecka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), čije je pripajanje proglasila Rusija.
 

Nakon zauzimanja Ugljedara ruska vojska nastavlja sa prodorom, Stoltenberg predlaže finski scenario

- Na kurskom pravcu snage Kijeva beleže sve veće gubitke i u ljudstvu i u vojnoj tehnici,a sve više Ukrajinaca se predaje na liniji fronta.

-Bivši generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg predložio finski scenario mirovnog plana za ukrajinski konflikt.

Ukrajinski vojnici počeli da se povlače

- Prema rečima pripadnika snajperskih jedinica grupe 'Istok' ruske vojske, kada je obruč oko Ugljedara počeo da se steže, a ruske trupe preuzele kontrolu nad poslednjim putem za bekstvo na sever, preostali ukrajinski vojnici su počeli u panici da beže sa svojih pozicija-  navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?