RAT U UKRAJINI: Presečen lanac snabdevanja VSU; MO Rusije: Oboreno 5 aviona i 224 dronova, VSU izgubio celu brigadu (FOTO/VIDEO)

uživoRAT U UKRAJINI: Presečen lanac snabdevanja VSU; MO Rusije: Oboreno 5 aviona i 224 dronova, VSU izgubio celu brigadu (FOTO/VIDEO)

RAT u Ukrajini - 653. dan. Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da je u ruskom granatiranju teško oštećena jedna termoelektrana u zoni fronta. U ruskom napadu dronovima pogođena je lučka infrastruktura na Dunavu. Republikanci su u američkom Senatu blokirali dodatni zakon o finansijskoj pomoći Kijevu. Ukrajina će praviti artiljerijske granate s američkim firmama, saopštio je ministar za strateške industrije Oleksandr Kamišin. Vladimir Putin ocenio je da je zapadni finansijski sistem zastareo i da Rusija može da savlada sve izazove.

08. 12. 2023. u 07:28 >> 23:56

ELEKTRIČNA VOZILA MUČE BRISELSKI VRH: Prvi razgovor oči u oči visokih predstavnika Kine i EU posle četiri godine

ELEKTRIČNA VOZILA MUČE BRISELSKI VRH: Prvi razgovor oči u oči visokih predstavnika Kine i EU posle četiri godine

OBELEŽAVAJUĆI dvodecenijsku stratešku saradnju Kine i EU, ali još više u nastojanju da dva rivala nađu zajednički jezik po mnogim pitanjima, a posebno, kad je trgovina i proizvodnja električnih automobila u pitanju, juče je u kineskoj prestonici održan samit političkog vrha Pekinga i Brisela. Predsednica evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel juče su prvi put, posle četiri godine, seli za isti sto sa kineskim političkim vrhom.

08. 12. 2023. u 14:35