DA LI ZNATE DA NAPRAVITE GIBANICU RUŽICU? Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (FOTO/VIDEO)
IDEALNO za doručak
Obradujte svoje ukućane ovim preukusnim jelom, čiji će vas izgled oduševiti.
Gibanica ružica - sastojci:
200 gr sira
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
tanke kore
malo ulja
Gibanica ružica - priprema:
Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug držeći tri prsta u sredini.
Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno.
Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružicu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh.
Ređati ukrug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni oko 30 min.
Sjajna je hrskava... Uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DRAMATIČNO UPOZORENjE BRITANSKOG MINISTRA: U slučaju velikog rata naša vojska bila bi uništena za najviše godinu dana
BRITANSKA vojska bi u slučaju izbijanja velikog rata bila uništena u roku od „šest meseci do godinu dana“, što ističe važnost obnove rezervnih snaga u Velikoj Britaniji, upozorio je ministar odbrane za veterane Alister Karns, prenosi Skaj njuz.
04. 12. 2024. u 17:10
(UZNEMIRUJUĆE) OBJAVLjEN SNIMAK LIKVIDACIJE: Ubica vadi pištolj i puca sa leđa, američki direktor nije imao šanse (VIDEO)
BRAJAN Tompson (50), direktor najveće zdravstvene osiguravajuće kompanije u Americi, snimljen je kako napušta hotel u 6.45 ujutru u sredu, kada je maskirani napadač izvukao pištolj sa prigušivačem i pucao mu u leđa.
04. 12. 2024. u 19:58
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)