DA LI ZNATE DA NAPRAVITE GIBANICU RUŽICU? Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (FOTO/VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2023. u 13:20

IDEALNO za doručak

ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ГИБАНИЦУ РУЖИЦУ? Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Obradujte svoje ukućane ovim preukusnim jelom, čiji će vas izgled oduševiti.

Gibanica ružica - sastojci:

200 gr sira
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
tanke kore 
malo ulja

FOTO: Privatna arhiva

 

Gibanica ružica - priprema:

Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug  držeći tri prsta u sredini.
Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno. 

Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružicu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh. 

Ređati ukrug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni oko 30 min.

Sjajna je hrskava... Uživajte.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TVRDI DA JE PAMETNIJI OD ĐOKOVIĆA, FEDERERA, NADALA I MARIJA: Nik Kirjos je sada, stvarno, sve šokirao