UKUS DETINJSTVA: Recept za posne vanilice sa orasima (VIDEO)

Novosti online

13. 03. 2023. u 12:00

MOŽEMO već danas da ih spremimo

УКУС ДЕТИЊСТВА: Рецепт за посне ванилице са орасима (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Isprobajte recept za posne vanilice koji će vam vratiti ukus detinjstva.

Posne vanilice - sastojci:

100 g posnog margarina
250-300 g brašna
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
korica limuna
malo džema
prah šećer za posipanje vanilica

Posne vanilice - priprema:
 

Umutiti margarin sa prah šećerom (100 g) penasto. Dodati brašno sa praškom za pecivo (meni je otišlo 250 g brašna). Zatim dodati orahe, koricu limuna i vanilin šećer. 

Zamesiti testo da bude glatko. 

Razviti oklagijom za pola cm i vaditi čašicom za rakiju male krugove i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Foto: Privatna arhiva

 

Peći na 170-180 stepeni oko 15 minuta. Vanilice su malo tamnije zato što sadrže orahe. Svaku vanilicu premažite tanko džemom i uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom. Ređajte u kutiju. Ako pravite za slavu, napravite neki dan ranije. Što duže stoje, mekše su i ukusnije.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AFRIKA POSTALA NOVI CENTAR ODRŽIVE MODE: Evo šta to zapravo znači