UKUS DETINJSTVA: Recept za posne vanilice sa orasima (VIDEO)
MOŽEMO već danas da ih spremimo
Isprobajte recept za posne vanilice koji će vam vratiti ukus detinjstva.
Posne vanilice - sastojci:
100 g posnog margarina
250-300 g brašna
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
korica limuna
malo džema
prah šećer za posipanje vanilica
Posne vanilice - priprema:
Umutiti margarin sa prah šećerom (100 g) penasto. Dodati brašno sa praškom za pecivo (meni je otišlo 250 g brašna). Zatim dodati orahe, koricu limuna i vanilin šećer.
Zamesiti testo da bude glatko.
Razviti oklagijom za pola cm i vaditi čašicom za rakiju male krugove i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 170-180 stepeni oko 15 minuta. Vanilice su malo tamnije zato što sadrže orahe. Svaku vanilicu premažite tanko džemom i uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom. Ređajte u kutiju. Ako pravite za slavu, napravite neki dan ranije. Što duže stoje, mekše su i ukusnije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ BEZ BRAŠNA: Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
18. 02. 2023. u 13:30
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA: Istinski užitak za sva čula (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 09:05
Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)
16. 02. 2023. u 07:05
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)