PUNJENE KROFNE: Zasladite se na najbolji način (FOTO/VIDEO)
Vrhunske, mirisne i nikad mekše krofne.

Foto: Bakina kuhinja
Punjene krofne - Sastojci:
200 ml mlakog mleka
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
350 gr brašna
1 jaje
korica limuna
30 ml ulja
ulje za prženje
krem za punjenje
Punjene krofne - priprema:
U mleko dodati šećer i kvasac, dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadođe. Dodati jaje, pa ga malo žicom umutiti i dodati 350 brašna, a onda dodati i ulje, so, koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo.

Foto: Bakina kuhinja
Ostaviti da poraste, pa razviti za pola cm i izvaditi krofne.
Izvaditi jednu krofnu, pa još jednu čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.

Foto: Bakina kuhinja
Staviti jednu preko druge, a zatim ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min.
Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NIJE GIBANICA, A NIJE NI PITA: Neobičan recept kome ćete se vraćati (VIDEO)
19. 02. 2023. u 15:00

SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)
17. 02. 2023. u 15:00

ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA: Istinski užitak za sva čula (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 09:05

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)