SLATKO, A BEZ ŠEĆERA: Mini rol-pite sa čokoladom, orasima i suvim šljivama - i to posne (VIDEO)
SLATKA posna pita bez šećera, prava za dane posta
Sastojci za posne mini rol-pite
- 500 g tankih kora za baklavu
- 300 g suvih šljiva
- 100 g suvog grožđa
- 100 g seckanih oraha
- 2 štangle čokolade
Priprema:
Suve šljive bez koštica dobro oprati. Preliti sa 200 ml vode, dodati suvo grožđe i staviti na šporet da se malo dinstaju oko pet minuta.
Pred kraj dodati čokoladu i izmešati. Skloniti sa šporeta, pa ubaciti seckane orahe. Sve izjednačiti.
Koru raširiti na sto, pa je malo nauljiti. Odozgo druga i nju premazati malo uljem, pa na nju pri dnu poređati nadev, saviti ivice i urolati. Ređati u podmazan pleh. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta da lepo porumene. Seći makazama.
U koliko želite možete je preliti sa sirupom kao baklavu. Ja sam htela sokom od narandže, ali nije bilo potrebno, vrhunska je i bez toga.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Ovako će uspeti - iz prvog puta
22. 02. 2023. u 22:00
NIJE GIBANICA, A NIJE NI PITA: Neobičan recept kome ćete se vraćati (VIDEO)
19. 02. 2023. u 15:00
RECEPT ZA SUNCE POGAČU KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Lagana i preukusna (VIDEO)
15. 02. 2023. u 19:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)