SPECIJALITET: Od sastojaka koje imate u kući napravite sjajan obrok (VIDEO)
Možete služiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak uz glavno jelo

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Baka Jelin specijalitet - Sastojci:
3 jaja
50 gr suve slanine
100 gr parizera
1 veza mladog luka
200-250 ml kisele vode
150 gr kukuruznog brašna
malo soli
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
Baka Jelin specijalitet - Priprema:
Propržiti na kocke suvu slaninu i na kockice parizer. Izvaditi, pa u tu masnoću ubaciti seckan mlad luk. Jaja umutiti, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo.
Dodati izmrvljen sir ostaviti jednu kockicu. Ubaciti u pržen parizer i suvu slaninu (ostaviti za dve kažike sa strane).

Foto: Bakina kuhinja
Na kraju dodati pržen luk i kiselu vodu i sve deobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa na dno staviti ostatak pržene slanine i parizera i rasporediti po dnu i izliti testo preko slanine. Peći na 210 stepeni oko sat vremena. Služiti toplo kako god vam je potrebno.
Preporučujemo

KAKO SE PRAVI DOMAĆE KISELO MLEKO? Potrebna su vam samo tri sastojka (VIDEO)
10. 03. 2023. u 12:00

HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)
10. 03. 2023. u 15:00

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

"SRAM VAS BILO" Na snimanju "Neretve" izbio skandal sa Brozom
BATU Živojinovića voleli su cela bivša Jugoslavija, čitava Kina pa i sam Josip Broz Tito.
06. 06. 2025. u 13:06
Komentari (0)