SPECIJALITET: Od sastojaka koje imate u kući napravite sjajan obrok (VIDEO)
Možete služiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak uz glavno jelo
Baka Jelin specijalitet - Sastojci:
3 jaja
50 gr suve slanine
100 gr parizera
1 veza mladog luka
200-250 ml kisele vode
150 gr kukuruznog brašna
malo soli
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
Baka Jelin specijalitet - Priprema:
Propržiti na kocke suvu slaninu i na kockice parizer. Izvaditi, pa u tu masnoću ubaciti seckan mlad luk. Jaja umutiti, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo.
Dodati izmrvljen sir ostaviti jednu kockicu. Ubaciti u pržen parizer i suvu slaninu (ostaviti za dve kažike sa strane).
Na kraju dodati pržen luk i kiselu vodu i sve deobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa na dno staviti ostatak pržene slanine i parizera i rasporediti po dnu i izliti testo preko slanine. Peći na 210 stepeni oko sat vremena. Služiti toplo kako god vam je potrebno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO SE PRAVI DOMAĆE KISELO MLEKO? Potrebna su vam samo tri sastojka (VIDEO)
10. 03. 2023. u 12:00
HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)
10. 03. 2023. u 15:00
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
STROGO PRAVILO U DOMU POPOVIĆA: Suzana i kućnoj pomoćnici zabranila jedno
SAŠA Popović trenutno vreme provodi u svom domu na Bežanijskoj kosi okružen najmilijima u svoja četiri zida.
18. 01. 2025. u 15:23
Komentari (0)