ZA DANAŠNJI RUČAK PRAVIMO DOMAĆI SPECIJALITET: Kombinacija piletine i kupusa (FOTO/VIDEO)
DOBAR ukus je zagarantovan
Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, evo predloga za vas.
Piletina i kupus - sastojci:
1 pile 2,5 kg
Marinada - sastojci:
maslinovo ulje
1 kašika soja sosa
1 kašičica senfa
soli
beli biber
beli luk granule
Podvarak - sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 kašika masti
bibera, malo slatke mlevene paprike
lovorov list
300 gr suvih rebara
Piletina i kupus - priprema:
U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola u delu gde je kičma i raširiti. Premazati pile marinadom, veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kupus iseći na rezance, dodati kašiku masti, lovorov list, malo crvene paprike, mlevenog bibera, suva rebra i dinstati 30 minuta sa malo vode.
Pile izvaditi iz rerne i tepsuje i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati pa vratiti pile i peći još 40-50 min da ispari tečnost i da se lepo ispeče.
Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu. Sigurna sam da ovakav podvarak još niste jeli. Uživajte... Prijatno...
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPECIJALITET: Od sastojaka koje imate u kući napravite sjajan obrok (VIDEO)
12. 03. 2023. u 18:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)