BOLJA OD LUKOVINE: Ova biljka je neprevaziđena za farbanje jaja, raste i u Beogradu
SA lukovine prelazimo na trave, a i one, uostalom, mogu da posluže za ukrašavanje uskršnjih jaja.

Foto: Profimedia
A neke trave imaju blagorodnu moć, ali u isto vreme mogu da budu opasne po zdravlje ako ih uzimate na svoju ruku.
Kako živimo u vremenu tehnologije, tako je i otuđenost od prirode sve prisutnija. Ta otuđenost nas, nažalost, puno košta, pa smo zaboravili znanja koja su se generacijama prikupljala o svetu koji nas okružuje.
Ne znamo dovoljno o korisnim svojstvima biljaka, ali ni o tome koliko neke biljke mogu biti opasne i otrovne.
- Za farbanje jaja je dobra jedna biljka koja se zove broćika. Ona je dosta lepljiva, tako da može lepo da oslika jaje. Ima je svuda po Beogradu i može se lako ubrati. To je samonikla, lekovita i jestiva biljka, a prepoznaje se po tome što se lepi za odeću. Dobra je, takođe, i kopriva - tvrdi travar Marko Stevanović.
BONUS VIDEO: TRADICIONALNO U ČAČKU - Proslava Uskrsa uz kucanje jajima i jagnjad na ražnju
(Kurir)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNE RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (2)