KOLAČ SA TREŠNJAMA: Jednostavan sezonski dezert gotov za pola sata (VIDEO)
KOLAČ sa trešnjama se godina sprema, a uspe ako trešnje ne padnu na dno
Za ovaj starinski kolač, čija receptura dolazi pravo iz Bakine kuhinje, ne treba vam mnogo ni novca ni vremena, a u ovom fenomenalnom kolaču uživaćete svim čulima.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 100 gr šećera
- 100 ml jogurta
- 100 ml uljha
- 200 gr brašna
- 70 gr griza
- 1 prašak za pecivo
- 500 gr trešanja
- prah šećer sa vanilin šećerom
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prašak za pevivo sa brašnom i grizom prosejano, ulje, jogurt pa izmešati.
Sipati u tepsiju 30x20 podmazanu ali ne sve ostaviti za 1/3 testa.
Poređati trešnjei malo ih prstima gurnuti ka sredini pa sipati ostatak testa i izjednačiti.
Peći na 200 stepeni C oko 45 min. Kad se ohladi posuti prah šečerom i seći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)