KOLAČ SA TREŠNJAMA: Jednostavan sezonski dezert gotov za pola sata (VIDEO)

Novosti online

22. 06. 2023. u 22:56

KOLAČ sa trešnjama se godina sprema, a uspe ako trešnje ne padnu na dno

КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Za ovaj starinski kolač, čija receptura dolazi pravo iz Bakine kuhinje, ne treba vam mnogo ni novca ni vremena, a u ovom fenomenalnom kolaču uživaćete svim čulima.

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 100 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml uljha
  • 200 gr brašna
  • 70 gr griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 gr trešanja
  • prah šećer sa vanilin šećerom


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prašak za pevivo sa brašnom i grizom prosejano, ulje, jogurt  pa izmešati. 
Sipati u tepsiju 30x20 podmazanu ali ne sve ostaviti za 1/3 testa.

Poređati trešnjei malo ih prstima gurnuti ka sredini pa sipati ostatak testa i izjednačiti.

Peći na 200 stepeni C oko 45 min. Kad se ohladi posuti prah šečerom i seći.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji