KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept koji ama baš nikad ne omane
STVARNO bi bila šteta ne napraviti nekoliko tegli krastavčića za zimu, kada se ovako lako i brzo spremaju.
Sastojci:
krastavci
šećer
sirće
biber u zrnu
sveža mirođija
listići lovora
Priprema:
1. Krastavce oprati i izbockati na nekoliko mesta.
2. U teglu staviti struk sveže mirođije i poređati krastavce. Na njih staviti kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, list lovora i tegle dopuniti do vrha prokuvanom hladnom vodom. Zatvoriti ih, malo ih promućkati i poređati u pleh.
3. Pleh s teglama staviti u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti da se tegle u njoj ohlade. Posle 15 dana krastavci se mogu konzumirati.
4. Od 3 kg sitnijih krastavaca dobićete devet tegli od 7 dl. Ako su krastavci krupniji, stavljati ih u duplo veću teglu i udvostručiti količinu sastojaka.
(Stil Kurir)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
28. 09. 2023. u 17:00
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)