KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept koji ama baš nikad ne omane
STVARNO bi bila šteta ne napraviti nekoliko tegli krastavčića za zimu, kada se ovako lako i brzo spremaju.

Foto: Profimedia
Sastojci:
krastavci
šećer
sirće
biber u zrnu
sveža mirođija
listići lovora
Priprema:
1. Krastavce oprati i izbockati na nekoliko mesta.
2. U teglu staviti struk sveže mirođije i poređati krastavce. Na njih staviti kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, list lovora i tegle dopuniti do vrha prokuvanom hladnom vodom. Zatvoriti ih, malo ih promućkati i poređati u pleh.

Foto: Shutterstock
3. Pleh s teglama staviti u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti da se tegle u njoj ohlade. Posle 15 dana krastavci se mogu konzumirati.
4. Od 3 kg sitnijih krastavaca dobićete devet tegli od 7 dl. Ako su krastavci krupniji, stavljati ih u duplo veću teglu i udvostručiti količinu sastojaka.
(Stil Kurir)
Preporučujemo

AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
28. 09. 2023. u 17:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)