IZ BAKINE KUHINJE: Posne galete vraćaju u dane detinjstva
ZA ovaj vafl potreban vam je aparat za pravljenje galeta.
Foto Printskrin Youtube
Ovaj neodoljivi i preukusan slatkiš poznat je i pod imenom bakin kolač. Možete galete da premažete medom, šećerom, vanilin šećerom, džemom. Podjednako su ukusne i kao posne i kao mrsne.
Mi vam donosimo recept za posne galete.
Potrebno:
* 500 gr brašna
* 150 gr šećera
* 2 kašike praška za pecivo
* 1 kašičica soli
* 3 kašike ulje
* 1/2 l sojinog mleka
* 100 ml kisele vode
* ulje ili margarin za podmazivanje
Priprema
U posudu sipajte ulje, sojino mleko i mineralnu vodu i izmešajte sve da se smesa dobro sjedini. Zatim sipajte testo u podmazan aparat / pekač za galete i pecite na uobičajen način.
(Trpeza)
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)