DOPADA SE SVIM UKUĆANIMA - SPREMALE GA NAŠE BAKE I MAJKE: Gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom
GULAŠ sa knedlama i karamelizovanim lukom vrhunski je ručak za celu porodicu. Gulaš je "jelo na kašiku" koje su spremale naše bake i majke.
Obožavaće ga i najmlađe i starije generacije ukućana! Po tradicionalnom receptu, sprema se sa goveđim mesom, ali podjednako je ukusan i pileći gulaš sa knedlama.
Predlog je fantastičan goveđu gulaš sa knedlama. Za još bolji ukus, u recept ide i karamelizovan luk.
Potrebno:
* 2 kašike ulja
* 4 šolje iseckanog crnog luka
* 1 kašika šećera
* 3 čena belog luka
* 1 kašika mlevenog kima
* 6 kašika slatke začinske paprike
* 1 kašičica tucane paprike
* 2 kašike origana
* 1 kašičica majčine dušice
* 1 lovorov list
* 3 kapike paste paradajz sosa
* 2 kašike sirćeta
* 4 šolje pilećeg bujona
* 1,2 kg govedine
* 1 kašičica soli
* 1/4 kašičice mlevenog bibera
Za knedle:
* 2 šolje brašna
* 1 kašičica soli
* 3/4 šolje mleka
* 2 kašike otopljenog putera
Recept za gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom:
U velikom tiganju zagrejte ulja na srednjoj vatri, pa dodajte luk i šećer, pa pržote dok ne porumeni i dok ne dobijete karamelizovanluk, oko 20 minuta. Smanjite temperaturu ako primetite da se luk suši. Dodajte mleveni beli luk i mleveni kim, pa pržite još 1 minut. Ubacite slatku i tucanu papriku, a potom i origano, majčinu dušicu i lovorov list. Dinstajte još 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte pastu paradajz sosa, sirće i pileći bujon, a sa dna tiganja ostružite prepečene komadiće. Govedinu iseckanu na kockice i pobiberenu i posoljenu dodajte nakon toga, pa promešajte i ostavite da proključa gulaš na jakoj vatri. Potom smanjite vatru na laganu, stavite poklopac i kuvajte gulaš dok se govedina ne raspadne. Dodajte još soli i bibera ukoliko je neslano. Počnite sa pravljenjem knedli tako što ćete pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a onda postepeno sipati mleko i otopljen puter, uz lagano mešanje. Kada se gulaš skuva, ubacite knedle tako što ćete spuštati kašičice sa smesom. Poklopite gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom i kuvajte još 15 minuta.
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama
08. 12. 2023. u 14:35
POSNA SARMA: Ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo (VIDEO)
06. 12. 2023. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)