DOPADA SE SVIM UKUĆANIMA - SPREMALE GA NAŠE BAKE I MAJKE: Gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom
GULAŠ sa knedlama i karamelizovanim lukom vrhunski je ručak za celu porodicu. Gulaš je "jelo na kašiku" koje su spremale naše bake i majke.
Foto Shutterstock
Obožavaće ga i najmlađe i starije generacije ukućana! Po tradicionalnom receptu, sprema se sa goveđim mesom, ali podjednako je ukusan i pileći gulaš sa knedlama.
Predlog je fantastičan goveđu gulaš sa knedlama. Za još bolji ukus, u recept ide i karamelizovan luk.
Potrebno:
* 2 kašike ulja
* 4 šolje iseckanog crnog luka
* 1 kašika šećera
* 3 čena belog luka
* 1 kašika mlevenog kima
* 6 kašika slatke začinske paprike
* 1 kašičica tucane paprike
* 2 kašike origana
* 1 kašičica majčine dušice
* 1 lovorov list
* 3 kapike paste paradajz sosa
* 2 kašike sirćeta
* 4 šolje pilećeg bujona
* 1,2 kg govedine
* 1 kašičica soli
* 1/4 kašičice mlevenog bibera
Za knedle:
* 2 šolje brašna
* 1 kašičica soli
* 3/4 šolje mleka
* 2 kašike otopljenog putera
Recept za gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom:
U velikom tiganju zagrejte ulja na srednjoj vatri, pa dodajte luk i šećer, pa pržote dok ne porumeni i dok ne dobijete karamelizovanluk, oko 20 minuta. Smanjite temperaturu ako primetite da se luk suši. Dodajte mleveni beli luk i mleveni kim, pa pržite još 1 minut. Ubacite slatku i tucanu papriku, a potom i origano, majčinu dušicu i lovorov list. Dinstajte još 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte pastu paradajz sosa, sirće i pileći bujon, a sa dna tiganja ostružite prepečene komadiće. Govedinu iseckanu na kockice i pobiberenu i posoljenu dodajte nakon toga, pa promešajte i ostavite da proključa gulaš na jakoj vatri. Potom smanjite vatru na laganu, stavite poklopac i kuvajte gulaš dok se govedina ne raspadne. Dodajte još soli i bibera ukoliko je neslano. Počnite sa pravljenjem knedli tako što ćete pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a onda postepeno sipati mleko i otopljen puter, uz lagano mešanje. Kada se gulaš skuva, ubacite knedle tako što ćete spuštati kašičice sa smesom. Poklopite gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom i kuvajte još 15 minuta.
(StvarUkusa)
Preporučujemo
NAJBOLjI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama
08. 12. 2023. u 14:35
POSNA SARMA: Ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo (VIDEO)
06. 12. 2023. u 07:00
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)