NAŠE BAKE KAŽU - NAJMEKŠE POSNE PALAČINKE: Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta, obradujte svoje ukućane
OVAKO pripremljene mogu stajati i dva dana, tanke su i ukusne kao da su mrsne.
Ovo je jednostavan, a preukusan osnovni recept za palačinke. Pogodan je za dane posta, ali i sve one koji ne kozumiraju mlečne proizvode ili jaja.
Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, a većini se čini da nema ništa lakše nego pripremiti jednu od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi velike greške.
Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana. Jedan od trikova je da se stavi što manje mleka, iako to neke domaćice izbegavaju.
Potrebno:
* 3 šolje brašna,
* malo soli
* 1/2 kašičice praška za pecivo,
* 1 kesica vanilin šećera,
* 2,5 šolje gazirane vode,
* ulje
Priprema:
Brašno pomešajte sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa mešajte mikserom dok ne dobijete retku smesu. Dodajte jednu kašiku ulja i još malo mutite.
Za pečenje palačinki najprikladniji je tiganj sa teflonskim dnom. U njega ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagreje, ulijte otprilike pola kutlače smese, tek toliko da prekrije dno posude.
Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke u tiganj dodajte nekoliko kapi ulja.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZVEZDA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Posne baklava rolnice sa orasima i grizom
12. 12. 2023. u 11:44
TRADICIONALNO JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slana sarma torta idealna za slave
09. 12. 2023. u 11:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)