ZDRAVI SLATKIŠ KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ, PRAVIĆETE GA STALNO: Pečene jabuke sa cimetom

Novosti online

12. 02. 2024. u 13:00

AKO želite da napravite nešto slatko, evo predloga za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas, a nestaće sa stola odmah.

ЗДРАВИ СЛАТКИШ КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ, ПРАВИЋЕТЕ ГА СТАЛНО: Печене јабуке са циметом

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 6 nakiselih jabuka
* 12 kašike šećera
* 1,5 kašika cimeta
* 2 kašike sitno seckanih oraha
* 2 kašike meda
* 30 g margarina
 

Priprema:

Ogulite jabuke pa ih prepolovite i izvadite semenke. U pleh obložen papirom za pečenje naređajte jabuke. Pomešajte zajedno cimet i šećer pa pospite preko jabuka, pa pospite seckane orahe i prelijte med. Dodajte listiće margarina preko jabuka. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, pokriveno alu-folijom. Skinite foliju sa omekšalih jabuka pa dopecite još nekoliko minuta.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti